LÄS MER:Vi direktsänder CL-returen

Efter 2–0 till Manchester City i första kvartsfinalen har Linköpings FC en tuff uppförsbacke att ta sig över för att avancera i Champions league. Men Marija Banusic är optimistisk och ser möjligheterna.

– Det var en hel del som vi gjorde fel senast, det är mycket som vi kan förändra och göra bättre. Vi har analyserat den matchen och gått vidare. Det är Champions league, men fortfarande bara fotboll. Man ska inte överanalysera allt, säger LFC-anfallaren inför onsdagens heta möte på Linköping arena.

Artikelbild

Vad ger du er för chanser?

– Klart att vi kan vända och att chansen finns. Det hade den gjort om vi legat under med 0–4 också. Det är en stor risk att de gör ett mål, så vi går in med inställningen att vi måste göra fyra. Det är inget som hämmar oss, säger Marija Banusic, som själv hade en tuff uppgift i Manchester där hon hade svårt att komma med i spelet när LFC i stort sett bara fick försvara sig.

Som vi berättade i går är det frågetecken för högerbacken Anna Oscarsson, som hade feber i måndags och inte heller tränade på tisdagen. Kan inte hon spela går Emma Lennartsson in där i stället. Av träningen att döma kan det också bli aktuellt med Frida Maanum från start på en yttermittfältsplats. Maja Kildemoes tar som senast över mittbacksplatsen från avstängda Lisa Lantz. I övrigt samma startelva som senast.

Marcus Walfridson, tränaren, om läget:

– Håller vi nollan räcker det med ett mål per halvlek för att nå förlängning. Och då talar tiden för oss. Jag tror att vi tar oss vidare. 2–0 vid full tid och sen seger på straffar, säger han.

Runt 1 500 biljetter är sålda i förköp och förhoppningen är att åtminstone nå en bit över 2 000 åskådare.