– Jag hoppas inte att skadan är så allvarlig som den känns. Det drog till ordentligt i låret och var omöjligt att fortsätta, säger Rohlin besviket och fortsätter:
– Men ännu är det för tidigt att säga något mer, utan vi får avvakta undersökningarna.

Det är en befarad blödning på baksidan av låret och Rohlin ska magnetröntgas  i morgon (torsdag).
– Lotta kommer knappast vara med på söndag borta mot Göteborg. Klart att det är ett enormt tungt avbräck för vår del. Hon betyder massor för vårt lag, menar tränare Martin Sjögren.

Lagläkaren Håkan Gauffin tror enligt Sportbladet inte att Rohlin kommer kunna spela de närmaste veckorna. Det betyder att hon missar de två viktiga matcherna mot Kopparberg/Göteborg och Rosengård. Dessutom är VM-kvalet med landslaget mot Nordirland den 8 maj i fara.

Rohlin var inte enda bekymret i matchen mot AIK. Forwarden Stina Blackstenius spelade inte på grund av en infektion i kroppen hon dragits med en tid. Sedan tidigare är Pernille Harder, Linda Sällström, Jessica Samuelsson och Magdalena Ericsson skadade.
– Det här måste vara någon form av rekord när det gäller skador. Jag har i aldrig varit med om något liknande, det känns som det räcker nu, suckar tränaren ­Martin Sjögren.

Tränaren tvingades möblera om i laget flera gånger mot AIK. Jonna Andersson fick spela vänsterback, Renée Slegers inledde som anfallare och slutade som mittfältare, Marianne Gajhede flyttades ned som mittback när Rohlin gick ut.

Och när ersättarna fick chansen tog de över showen – Aya Noguchi och Fridolina Rolfö öste in tre mål när Linköpings FC mosade AIK med 4–0.
– Vi har en större bredd än i fjol och den sätts verkligen på prov direkt. Det positiva är att vi trots alla förändringar vinner stort och att de som får chansen i stället visar att de vill spela, säger Martin Sjögren.

Noguchi inledde med att bjuda på uppvisning efter bara fem minuter - med ett drömmål i krysset.
– Jag fick en perfekt träff och kände en enorm lycka när bollen gick in. Det här var min första match från start och jag var väldigt nervös innan, ler hon.

Något som inte märktes. Det japanska nyförvärvet var säkerheten själv i passningsspelet och gjorde knappt ett enda misstag.

Rolfö, som spelade mittfältare i Jitex förra säsongen, ökade sedan på till både 2–0 och 4–0. Det sistnämnda efter ett läckert sologenombrott.
– Roligt att göra två mål förstås, men det viktigaste var att vi vann. Efter förlusten i premiären borta mot Piteå var tre poäng ett måste för att hänga med i toppen, betonar Fridolina Rolfö.

Guldfavoriten Rosengård har ju inlett med två raka segrar med totalt 11–1.
– För att kunna utmana på allvar krävs att vi får tillbaka våra skadade spelare så fort som möjligt. Nästa vecka möter vi ju även Rosengård hemma, säger Sjögren.

Fullträff nummer tre svarade Emma Lennartsson för efter ett härligt inlägg av ­ inhopparen Tove Almqvist.
Det var ju ersättarnas kväll.