- Det är mycket som har snurrat i huvudet under de senaste veckorna och det har blivit en del sömnlösa nätter. Men nu sover jag gott igen, säger Rohlin.

Efter succén i VM i somras har Rohlin, som Corren berättat tidigare, haft kontakt med flera utländska klubbar.

Från USA - men framförallt från Ryssland.

Hårdsatsande topplaget Rossiyanka har varit på jakt efter mittbacken och erbjudit stora pengar för en övergång. Det är ingen hemlighet att det även damfotbollsspelare av världsklass kan tjäna uppemot en miljon kronor netto för en säsong i Ryssland.

Men Rohlin väljer en fortsättning i Linköping.

Hon säger:

- Det är bra pengar där borta, men det handlade inte bara om det. Efter några tyngre år här var jag jättesugen att ta chansen. Det var nära. Helt klart. Jag vill inte vara i en klubb som bara deltar, jag vill vinna något också.

- Men nu ska LFC satsa rejält igen och då vill jag vara med. Det känns spännande. Jag längtar redan till nästa säsong, säger Charlotte Rohlin.

Enligt klubbdirektören Anders Mäki var kontraktsförlängningen med lagkaptenen första pusselbiten i den storsatsning som planeras. Efter SM-guldet 2009 har klubben några mer eller mindre misslyckade säsonger bakom sig.

Målet är att värva tre mittfälts- och anfallsspelare av världsklass - och som sämst nå en andraplats i allsvenskan 2012.

- Vi vill spela Champions league på nya arenan, säger Mäki.

Är det några andra spelare klara?

- Nej, det finns inget påskrivet.

Läs mer om LFC-satsningen i lördagens Corren.