– Jag vet inte riktigt när det kommer presenteras. Vi har inte bestämt datum än. Vi får se när det blir bäst, säger Fridolina Rolfö hemlighetsfullt om var hon ska spendera det nästkommande två åren.

Hon fortsätter:

– På klubbnivå drömmer jag om att spela i Champions League. Min största dröm är att ta mig till en final och vinna en final. Jag tror och hoppas att jag har den möjligheten med den här nya klubben och hoppas att jag kan ta ett extra steg i min utveckling. Jag vill bli en så pass bra fotbollsspelare så att jag kan bidra på allra högsta nivå. Det är min plan.

Hon ser dock tillbaka på tiden hon haft i München med positiva ögon och tar med sig erfarenheterna in i framtiden.

– Det jag först och främst tar med mig är rakheten. I Sverige går man gärna i mellan raderna och säger inte direkt vad man tycker och tänker. Det ska låta så snällt och så bra. Här är det rakt på sak och man säger vad man tycker och tänker. Det blir aldrig några frågetecken. Sedan är spelet annorlunda här då du jobbar mer med markeringsspelet till skillnad från i Sverige där du jobbar mer utifrån ytorna på din position. Det är även mer tempoväxlingar i försvarsspelet här med ett annorlunda presspel. Det är en aggressivare fotboll skulle jag säga, förklarar Rolfö.

Hur länge tror du att du kommer kunna hålla dig utomlands?

– Bra fråga. Det beror på hur länge jag orkar spela och om jag börjar längta hem. Min pojkvän bor i Linköping och nu har vi ett distansförhållande, men någon dag kommer vi vilja bo tillsammans. Vi får se när det blir. Men absolut, vi drömmer om att bo i Sverige senare i livet. Jag vet att jag kommer vara utomlands de nästkommande två åren och efter det får vi se hur det ser ut med karriären, hur jag mår och vad jag är sugen på då.

Nu stundar VM i Frankrike och även på landslagsnivå hoppas den 25-åriga anfallaren kunna vara en spelare som gör skillnad.

– Jag vill kunna hjälpa mitt landslag i mästerskap och närmast är det VM som kommer. Därefter vill jag hitta platsen i mitt lag.

Hur känner du över din utveckling? Är du på toppen nu?

– Jag känner att jag har hittat en väldigt hög nivå, men självklart har jag saker att jobba på. Just med den fysiska biten känner jag mig väldigt stark för tillfället. Men sedan är det en del tekniska detaljer jag försöker jobba på. Jag har jobbat mycket med mina avslut och det är något jag känner att jag förbättrat, framför allt med min starka fot. Jag försöker även komma in mer i boxen och vill vara mer delaktig där. Det är något jag hoppas att jag kan utveckla mer med bland annat mitt huvudspel. Sedan vill jag fortsätta som jag har gjort här med att utveckla mitt en-mot-en-spel, säger Rolfö.