Så förändrar LFC efter turbulensen

I praktiken har Olof Unogård varit sportchef och William Strömberg huvudtränare i Linköpings FC under 2019. 2020 blir de det på papperet också.

William Strömberg och Olof Unogård delar på ansvaret nästa säsong. Fredrik Wiklund (inte med på bilden) fortsätter som målvaktstränare.

William Strömberg och Olof Unogård delar på ansvaret nästa säsong. Fredrik Wiklund (inte med på bilden) fortsätter som målvaktstränare.

Foto: Per Bergsten

Fotboll2019-11-13 14:24

– För vårt sätt att jobba blir det i stort sett inga förändringar, säger Olof Unogård.

Det har knappast undgått någon att mycket har hänt i allsvenska LFC under senaste tiden. Bland annat har Olof Unogård fått tuff kritik, men också starkt stöd av spelartruppen. Ordföranden Paul Lindvall har också öppnat för förändringar i organisationen kring laget – och nu är det klart.

Liksom i år kommer Olof Unogård och William Strömberg att dela på tränaruppdraget, med skillnaden att Strömberg får utökat ansvar som huvudtränare med  uttalat ansvar för tränings- och matchupplägg. Unogård får i sin tur kombinera sitt huvudtränarjobb med en permanent sportchefsroll.

– Helt rätt att William får kliva upp. För att få ut maximalt av oss båda tror jag att det är helt rätt med de här rollerna, säger Unogård.

Som en följd av turbulensen har han själv varit tveksam och enligt uppgift anmält intresse för lediga tränarjobbet i Göteborg.

– Inställningen har hela tiden varit att stanna här, men i en roll som känns bra och det gör det nu. Jag har haft en sportchefs uppgifter, men nu blir det ett mer tydligt ansvar. Jag får en budget att förhålla mig till och behöver inte dubbelkolla allt, säger Unogård.

LFC har ett tufft ekonomiskt år bakom sig med krav på miljonvinst för att rädda elitlicensen och främst tack vare Michael Cocozzas gåva kommer nu att göras ett tillräckligt plus för att täcka tidigare underskott och få ett positivt eget kapital inför nästa budgetår.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!