– Det är nytt att det vinnande laget får 100 000. I övrigt får vi bidrag till resor och omkostnader, säger LFC:s lagledare Rolf "Loben" Gustavsson.

I samband med herrarnas Champions league är det alltid en stor sak med miljonrullningen efter varje vunnen poäng eller seger. Klubbarna drar in storkovan på minsta lilla framgång.

På damsidan är det inte lika väl förspänt med det ekonomiska, men nu ger avancemang i alla fall något, 100 000 för en plats i åttondelsfinal. I övrigt får klubbarna 240 000 kronor i bidrag inför varje omgång som startas, men de pengarna ska täcka resan till bortamatch och alla arrangemang som krävs kring hemmamatchen. På tisdagen fick LFC exempelvis skicka två bussar till Stockholm och Arlanda för att hämta Kharkivgänget som kom vid två olika tider på kvällen då flyget från Ukraina var försenat och laget tvingades till ombokningar.

Artikelbild

| Olof Unogård har tagit ut laget till returmatchen mot ukrainska WFC Kharkiv. Elin Landström och Matilda Haglund är tillbaka i startelvan.

Hur mycket publik skulle ni behöva nu mot Kharkiv för att mötet ska gå runt?

– 2 000 åskådare, bedömer Rolf Gustavsson.

Så många lär det knappast bli, men LFC-tränaren Olof Unogård hoppas i alla fall på mycket folk. Trots att LFC i praktiken redan har avgjort mötet tack vare 6–1-segern borta.

– Det är inte ofta det bjuds på Champions league-fotboll. Kharkiv är ett bra lag, och det var vi som gjorde dem dåliga där nere. Vi ska gå in med ödmjukhet för att försöka få den matchbilden igen som vi fick där nere, menar Unogård.

LFC har fyra raka segrar efter 6–1 mot Kharkiv, 2–1 mot Rosengård, 1–0 mot Mariebo och 9–1 mot IFK Kalmar. I CL-returen mot de ukrainska mästarna kan femte raka komma.