Efter cirka 20 spelade minuter av matchen gjorde IFK Norrköping ett självmål – vilket också visa sig bli det avgörande målet efter ordinarie speltid. Peking hade två bonusstraffar och satte båda. LFC blev tilldömda två straffar och satte båda.

– Vi fick två straffar och de fick två straffar. Så det blev rättvist, säger Alva Selerud efter matchen och skrattar.

– Det var så spelet blev. Vi fick två fula tacklingar emot oss i straffområdet och då blev det straffar.

Men Linköpingslaget lyckades inte göra ett enda mål på ordinarie speltid. Istället var det just självmålet i början av matchen som gjorde att de tog hem segern.

– Det är alltid kul att spela en match som den här, speciellt mot sitt gamla lag. Det var en riktigt bra match. Samtidigt är det tufft nu när alla kommer tillbaka från landslag och vi inte riktigt är en full trupp. Men det är skönt att vinna, säger Selerud med ett stort leende.

Och det var just Alva Selerud – som ofta är avbytare i LFC – som skapade mycket lägen.

– Det är jättekul att få förtroendet och att få spela. Sedan är det bra att vi som lag vinner det här och kämpar hela vägen till en vinst. Speciellt F19-spelarna kommer upp och gör det skitbra. Jag är jätteglad och solt över dem. De kommer hit och levererar. Vi håller oss väldigt stabila, säger Selerud.

Artikelbild

Som de flesta andra LFC-spelarna har även Selerud varit i väg på landslagssamling. I F19-landslaget är hon en spelare som går från klarhet till klarhet.

– Det är jättekul och en ära att sätta på sig Sverigetröjan. Jag kom hem i måndags från landslaget så det var bara pang på med match på direkten, säger hon och fortsätter:

Artikelbild

– Det har varit kul att vara i väg med landslaget och vi är ett bra lag – men vi fick inte med oss resultaten.

Hur känner du över din egen utveckling?
Artikelbild

– Det går framåt och jag är i en miljö där jag kan utvecklas. Jag har jättebra kamrater och bra tränare som stöttar mig i det.

Så det var ett bra beslut att byta från IFK Norrköping till LFC alltså?

Artikelbild

– Ja, jag trivs i klubben så jag tycker det är bra, svarar Selerud och skrattar.

Men finalen i Östgötacupen är inte prio ett för Linköping just nu. Fokus ligger istället på matchen mot serieledande Göteborg och Champions League.

Artikelbild

– Vi måste vinna matchen mot Göteborg och har ett lag som kommit ihop nu och jobbar bra tillsammans. Jag tror att vi tar en seger i helgen.