Det blev en Norrlandsresa att minnas för Renée Slegers. Mål, seger – och så nattåg hem till Linköping.

– Det där med nattåg och sovvagn har jag aldrig varit med om tidigare. Det blir en helt ny upplevelse. Man får ta det som en kul grej och göra något bra av det.

Så uttryckte sig LFC-mittfältaren innan hon på lördagskvällen hoppade på tåget från Luleå efter viktiga 4–1-vinsten mot Piteå.

Artikelbild

LFC hade inga problem att med flyg och buss ta sig till Norrland, men sedan flygstrejken på Sas brutit ut gick inte att ta sig hem på tänkt sätt. Det funderades på buss de 110 milen hem, men till slut föll alltså valet på ett annat transportmedel och 19 timmars resa.

– Vi spelar redan på onsdag igen och det är viktigt att spelarna får den sömn de behöver. Då var det här den bästa lösningen. Det känns helt okej, sa Martin Sjögren, tränaren.

Skönt med tre poäng också.

– Ja, annars hade det känts som en förbannat jobbig resa.

Renée Slegers höll med.

Hon har varit skadad, skadad och – skadad. Men nu ler fotbollslivet mot 27-åringen från lilla nederländska staden Someren-Eind igen. 90 minuters spel i de senaste matcherna, bra insats mot Piteå och inte minst gjorde hon så viktiga 1–1 efter den tuffa starten med tidigt baklängesmål.

Mariann Gajhede och Fridolina Rolfö spelade fram och Slegers kastade sig fram och stötte in kvitteringen på volley.

– Perfekt att vi fick målet så snabbt. Annars är det lätt att det sätter sig i huvudet när vi vet att vi haft tufft häruppe tidigare. Efter det gjorde vi det helt okej och skapade en hel del.

Så var det.

LFC tog över mer och mer, ökade bollinnehavet och kom inte minst fram till ovanligt många inlägg från både höger och vänster. Det gav många avslutsförsök på och mot mål, men inte så många riktigt heta chanser – förrän Pernille Harder kom in .

På grund av bekymmer med en vad efter förra veckans landskampande placerades stora anfallsstjärnan på bänken, men hoppade in efter knappa timmen och gav topplaget ytterligare en dimension. Harder spelade fram Stina Blackstenius till 2–1, satte själv 3–1 och såg hur Kristine Minde bröstade (eller möjligen magade) in avslutande 4–1.

Därmed är danskan uppe på tvåsiffrigt i toppen av skytteligan.

– Klart att Pernille bidrog med mycket och gav oss en annan spets i sista tredjedelen, sa Martin Sjögren.

Nu väntar närmast hemmamöte med Vittsjö på onsdag och sedan Eskilstuna i cupen på söndag.

Renée Slegers vill inget hellre än att hålla sig kvar i startelvan.

– Jag blir oftast lite öm dagarna efter, men det är mycket bättre än tidigare. Det är superskönt att kunna spela igen. Framförallt betyder det mycket med hela matcher, så att du får in automatiken i spelet, att det blir mer naturligt och att du blir säkrare på dina beslut, sa hon.