Stjärnans tydliga besked efter LFC-kaoset

LFC-spelarna med Nilla Fischer i spetsen ställer sig bakom kritiserade tränaren Olof Unogård. "Han har vårt fulla stöd", säger lagkaptenen.

 "Klart att det som hänt och skrivits varit ett samtalsämne i omklädningsrummet. Nu har det stått i tidningarna och då får vi hantera det på bästa möjliga sätt från och med nu", säger Nilla Fischer.

"Klart att det som hänt och skrivits varit ett samtalsämne i omklädningsrummet. Nu har det stått i tidningarna och då får vi hantera det på bästa möjliga sätt från och med nu", säger Nilla Fischer.

Foto: Rebecca Candevi

Fotboll2019-11-07 21:03

Det har knappast undgått någon att det blåser kring Linköpings FC i allmänhet och Olof Unogård i synnerhet. Vi har tidigare berättat att det funnits ett visst missnöje – och kritiken accelererade när Anna Oscarsson i en intervju med Aftonbladet menade att hon känt sig nedtryckt av tränaren.

Samtidigt har ordföranden Paul Lindvall öppnat för förändringar och delvis nya roller i ledarstaben.

– Olof kommer fortsatt att ha en ledande roll kring laget, så sparken har han absolut inte fått, sa LFC-basen till Sporten häromdagen.

Nu väljer mittbacksstjärnan Nilla Fischer, som i somras värvades tillbaka till Linköping efter många år i tyska Wolfsburg, att öppet ge Olof Unogård sitt stöd.

Efter avklarad torsdagsträning på Linköping arena säger hon till Sporten:

– För det första känns det trist och onödigt att sådana här saker ska hamna i media. Det hade varit mycket bättre om vi löst det internt. Men jag står till hundra procent bakom både Olof och William (Strömberg, assisterande tränaren) och ser fram emot nästa säsong tillsammans med dem.

Enligt Sportens uppgifter ringdes inför veckans styrelsemöte runt till samtliga spelare och inte alla, men en mycket stor övervägande majoritet, gav då Olof Unogård sitt stöd. Nilla Fischer vill inte gå in på några detaljer, men säger:

– Vi vet definitivt var laget står. Sen tycker jag inte att det behöver spridas ut hur vi kommunicerar. Men vi stöttar honom.

Vad har ni sagt till styrelsen?

– Det enda vi framfört är att Olof, och för den delen även Wille, har vårt fulla stöd och att vi ser fram emot nästa säsong.

Hur reagerade när du läste kritiken från Anna Oscarsson?

– Det är naturligtvis jättetråkigt om hon känt så. Men faktum är också att hon inte fick förlängt av klubben. Det är en bit som har glömts bort, kan jag tycka.

Hur tycker du att ledarskapet har fungerat i höst?

– Bra. Sen är det en annan sak att vi absolut inte är nöjda med vår prestation och en femteplats. Det är lätt att lägga skulden på den som har huvudansvaret, men jag tycker att vi allihop behöver titta oss i spegeln och se vad vi bidragit med. Det ansvaret ligger både på ledare och spelare. Det är vi som klubb som behöver göra det bättre.

Paul Lindvall har öppnat för att det kan bli förändringar kring laget. Tycker du att det behövs?

– Nej, personligen ser jag inte det behovet. Det får stå för honom i så fall. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!