IFK Kalmar åkte ur damallsvenskan förra säsongen och ligger nu på en femteplats i tabellen. På pappret borde det kanske blivit en större seger för det damallsvenska motståndet Linköping FC som nu ligger på en sjätteplats. Dock var det bara ett mål som skilde lagen åt och också det som avgjorde att just LFC tog sig vidare till gruppspelet i Svenska Cupen. 

– Vi hade en god kontroll nästan hela matchen men lyckas inte döda den. Vi har några lägen till att göra det och Stina (Blackstenius) har ett friläge som hon tyvärr inte förvaltar. Då är de klart att de får lite vittring där sista tio. Men annars har vi en bra kontroll på det. Det är synd att siffrorna inte visar det bara, säger LFC:s tränare Olof Unogård. 

Och matchvinnaren blev Mimmi Larsson som satte bollen i nät redan efter nio minuter. Till skillnad från tidigare matcher var det nu Stina Blackstenius som spelade på en kant och Larsson som blev flyttad till den centrala anfallspositionen. 

Artikelbild

| Olof Unogård.

– Det var något jag ville testa inför matchen och få se hur Mimmi löser den centrala forwardsrollen. Jag tyckte det såg spännande ut så vi får se hur vi ställer upp på söndag. Jag tycker det såg lovande ut men sen kan det mycket väl bli så att vi byter tillbaka till på söndag ändå, säger Unogård. 

Att gå vidare till gruppspelet i Svenska Cupen. Vad betyder det för er? 

– Framför allt var det kul att se att vi gick ut och visade hjärta efter de matcherna vi kommer ifrån. Vi möter ett lag som jobbar hårt som svin för att slå oss. Det var en otroligt bra inställning och bra fokus inför matchen och det kan vi verkligen bära med oss inför söndagens match. 

.