Häromdagen berättade vi om hur den nederländske LFC-mittfältaren äntligen var skadefri och såg fram emot att sänka Sverige i OS-kvalet i Rotterdam i början av mars. Men nu är hon skadad. Igen. På träning tidigare i veckan högg det till i baksidan på ena låret och nu tvingas Slegers till några veckors vila, vilket med största säkerhet innebär att det inte blir aktuellt med spel i kvalturneringen.

– Jättetrist. Det känns inte alls bra när vi sagt att vi ska vara väldigt, väldigt noggranna. Det hittades ingen blödning på röntgen, vilket gör att det inte är helt säkert att det rör sig om en muskelskada, säger Martin Sjögren, tränaren.

Med en betydligt tunnare trupp gick LFC in i säsongen med en slags nollvision för året när det gäller skador. Det har inte börjat något vidare med tre spelare borta till lördagens åttondelsfinal mot Göteborg i svenska cupen: lårskadade Renée Slegers, Mariann Gajhede och Jessica Samuelsson. Den sistnämnda, som skadades på senaste landslagssamlingen, är dock på väg tillbaka och räknar med att vara i full träning från och med nästa vecka.

Gajhede var i veckan på besök hos en specialist och ska nu följa en treveckorsplan för att bli frisk.