LÄS MER: LFC lyser av osäkerthet och dåligt självförtroende

LÄS MER: Rasmussen tillbaka efter svåra skadan

Det är inte första gången den här säsongen som LFC tappar poäng på avgörande mål i slutet.

– Vi slarvar bort poängen. I stället för att säkra ett resultat så går vi för att göra ett mål till. Det är naivt, tycker anfallaren Natasha Dowie efter bara en poäng, 1–1 (0–0) hemma på Linköping arena.

Linköpings FC gjorde en av sina bästa insatser spelmässigt den här säsongen, möjligen inspirerat av Sveriges seger mot Sydkorea i herr-VM på eftermiddagen.

Det var piggt spel redan från start i första halvlek, och piggt spel från inte minst Natasha Dowie som hade två stolpskott före paus.

Dowie fick rättvist göra 1–0 i mitten av andra halvlek, men fick ändå inte glädjas åt en seger för laget.

Artikelbild

| Chocken. Djurgården har kvitterat till 1–1 på övertid i en match som Linköpings FC dominerat. Återigen tappade LFC poäng i slutskedet av en match, och det fortsätter att vara en stolpe ut-säsong för Linköpingslaget.

– Vi kontrollerar matchen, men vi kastar bort poängen. Det känns som en förlust, säger hon.

Det var många spelare som var bra i LFC, bland annat Johanna Rasmussen och tekniska Kosovare Asllani. Även Anna Oscarsson gjorde en stark match på ytterbacken, tills hon fick bytas ut en kvart före slutet efter krampkänning i framsidan av låret.

Artikelbild

– Spelmässigt är vi bättre än på länge, vi har ett stort övertag hela matchen. Vi har ju lägen till att sätta tre-fyra bollar till och det är en besvikelse att vi inte vinner. Klart vi vill ha med oss tre poäng, suckar Oscarsson.

Ingen fara för din medverkan nästa match?
Artikelbild

– Nej nej, ingen alls, försäkrar Anna Oscarsson.

Det var Djurgårdens isländska målvakt Gudbjörg Gunnarsdottir som gjorde mängder av räddningar och höll bortalaget kvar i matchen. En annan isländska, Ingibjörg Sigurdardottir, satte kvitteringen till 1–1 i 91:a minuten.

Det segerjubel efter slutsignal som de knappa 600 på läktaren satt och väntade på kom alltså aldrig.

Djurgårdens tränare Joel Riddez var helnöjd med resultatet.

– Jag är nöjd med att vi tar poäng, men prestationsmässigt är vi inte bra defensivt. LFC är bra och bättre än oss, men vi är passiva, menar Riddez.

Henrik Jensen, LFC-tränaren, var glad över en bra prestation.

– Men ibland hänger inte prestation och resultat samman. Vi förtjänar att vinna, men är inte tillräckligt bra på att göra mål, säger Jensen.

LFC har nu match i Malmö borta mot topplaget Rosengård på måndag.

För Natasha Dowie är det ännu oklart om hon ska stanna längre än 8 juli då kontraktet går ut.

– Vi har inte diskuterat det än, men snart ska vi nog göra det, jag och klubben. Tills dess försöker jag fokusera på nästa match, säger målskytten.