För LFC-tränaren Walfridson var det en härlig upplevelse att få komma till Lidköping och besöka det nyblivna elitettan-laget.

– Det är fantastiskt att få komma till Lidköping och möta en klubb som har avancerat i seriesystemet. Bra och trevligt folk här, var det första Walfridsson sa när Sporten pratade med honom efter matchen.

LFC hade inga som helst problem att besegra Lidköping. Slutresultatet skrevs till 0-5 och LFC tog kommandot redan från start och under de första minuterna såg Lidköpingsförsvaret ganska skakigt ut.

Artikelbild

I den sjätte minuten kom också ledningsmålet för de svenska mästarna när Frida Leonardsen Maanum genom ett klassavslut efter en fin löpning på högerkanten gjorde 1-0.

Med 20 minuter spelade kom också 2-0. Fint kombinationsspel ledde fram till att Tove Almqvist blev mer eller mindre fri från nära håll och kunde pricka in 2-0 för LFC.

Innan första halvlek var över hade också Kosovare Asllani fått göra ett mål. En trygg 3-0-ledning för LFC i paus.

– Vi visar stundtals hur bra vi är, sedan finns det alltid en del saker att öva på, säger Walfridson, som totalt sett var nöjd med insatsen.

– Vi har 26 avslut mot mål tror jag och de har fyra. Det säger det mesta om matchbilden.

I andra halvlek gjorde Marija Banusic två mål och fastställde slutresultatet. Hon såg pigg ut under matchen, men vid det sista målet hade hon lite flyt i och med att bollen tog på en Lidköpingsförsvarare. Samarbetet mellan Banusic och Tove Almqvist var något som Marcus Walfridson lyfte fram.

– Samarbetet mellan Tove och Marija var väldigt kul att se. Det blev några mål där och det var kul att se. Vi fick göra några fina mål, det var positivt.