KRÖNIKA Det börjar inte bra. Vägen till arenan från city är avstängd och blockeras av en massa människor som ser den första sträckan av rally-SM ute på Stångebrofältet. När jag väl tog omvägen förbi brummande bilar och bensindoft fanns en SDHL-premiär runt hörnet – LHC-Luleå i slitna Stångebrohallen inför ett hyfsat antal åskådare. Vi såg två lag det kommer att glöda om i vinter. Två lag som håller på att bygga upp en rivalitet den här serien mår mycket bra av.

Ni kanske minns vårens SM-finaler lagen emellan? Hettan, skitsnacket och kamperna mellan spelare som verkligen inte gillade varandra. Vi fick lite av samma känsla i går i en målfattig med ändå högklassig match där flera av de svenska och internationella stjärnorna glänste. Tyvärr väntar baksmällan redan till helgen då Göteborg kommer till Linköping. Med bara två klubbar som satsar ordentligt kommer resten av lagen i SDHL hamna hopplöst efter och jag befarar att serielunken fram i vinter kommer bli ännu jobbigare att ta sig igenom än tidigare.

LHC åkte från isen med noll poäng men behöver inte oroa sig – här finns potential så det räcker och blir över. Visst, poängdrottningen Denise Altmann och målvaktsstjärnan Florence Schelling har slutat, men LHC har värvat klokt och känslan är att laget blir ännu bättre den här säsongen. Personligen tror jag att målvaktsfrågan blir nyckeln, kan finska Eveliina Suonpää ersätta Schelling kommer LHC vara ännu närmare Luleå när det drar ihop sig i vår. 16-åriga supertalangen Linnéa Johansson fick chansen – och tog den. Nyförvärvet från HV 71 kommer bli ett utropstecken i vinter, tro mig.