LHC nollade i årets hemmapremiär

Två insläppta mål och inget gjort framåt. Det betydde förlust för LHC i seriepremiären.

Pernilla Winberg och hennes LHC förlorade premiären i SDHL.

Ishockey2019-09-13 20:55

0-0 i första perioden, 0-0 i den sista. Men däremellan gjorde gästerna två mål och vann rättvist med 2-0.

Eter en trevande start de första minuterna tog LHC över mer och mer och i samband med ett powerplay efter sju minuter så kunde man trycka ner SDE rejält i sin egen zon och skapade en handfull fina lägen.

LHC klarade sen ganska enkelt av ett läge fem mot tre i nästan två minuter efter två täta utvisningar och fortsatte efter det att trycka på mot gästernas mål.

Så dags så det ut att bli en ganska bekväm resa mot seger i säsongens första seriematch.

Men icke.

För i början av andra perioden tog istället SDE ledningen. En slumpchans och ett snabbt skott av Kelly Appersson, sen var det 0-1.

Som en blixt från klar himmel kom också 0-2 bara minuter senare då LHC drog på sig en utvisning och tvingades släppa in kvällens andra mål.

Målen verkade dock ha tänt LHC som satte ordentlig fart i jakten på en reducering. Jakten kom dock av sig en aning när man drog på sig en onödig utvisning efter för många spelare på isen, men LHC klarade det och fortsatte sen skapa tryck och målchanser, men utan att få in pucken.

Den sista perioden blev ganska händelsefattig med få chanser åt båda håll. LHC får chans till revansch redan under lördagen då AIK kommer på besök.

Målen: 0-1 (25.30) Kelly Appersson, 0-2 (28.06) Kelly Appersson.