Centern lämnade LHC inför säsongen 2006/07 för Timrå. Efter tre lyckosamma år uppe i Medelpad, med bland annat två VM-slutspel, blev det Färjestad för smålänningen - men där har det gått tyngre.

Nu bryter han sitt kontrakt med Färjestad och är klar för tre säsonger i LHC.

- Det fanns några andra alternativ. Men jag vill spela för någon som tror på mig och vill att jag ska vara på isen. Då växer jag både som person och framförallt som spelare, säger Johan Andersson.

Han fick ett samtal av sportchefen Johan Hemlin på måndagskvällen och presenterades på upptaktsträffen tisdagen.

- Jag har inte velat gå in och förhandla med Färjestad utan sagt att vi är villiga att gå in i matchen när han är fri. Han är en karaktärspelare som vi gärna vill ha, säger Johan Hemlin.

Johan Andersson, som hade två tuffa säsonger när han var i LHC, tror mycket på laget.

- Det var tuff konkurrens. Vissa matcher var man på bänken eller på läktaren. Men nu är jag nog bättre på alla sätt. Större, starkare och förhoppningsvis snabbare, säger han.

Vilken blir din roll i laget?

- Vi har inte pratat särskilt mycket om det. Jag vet att spelar man bra så löser sig det mesta.

Johan Hemlin meddelade även att man lyfter upp junioren Klas Dahlbeck från J-20-laget. Han har skrivit på ett tvåårskontrakt. Erik Lindhagen (utlånad till Växjö) och Dennis Bozic (utlånad till Oskarshamn) finns med i truppen när säsongen startar i höst.

Status på Jaroslav Hlinka:

- Jag tror att han kommer om han inte får något jättebud från Ryssland. Förhandlingen är klar, vi vet ekonomin och han har gått ned i lön ungefär som Jan Hlavac.

Läs mer i onsdagens Corren