Åtta man saknades på LHC-träningen

Åtta spelare saknades på LHC-träningen – men några av dem beräknas vara tillbaka på tisdagen.

Robin Johansson fick en smäll mot handeleden mot Rögle.

Robin Johansson fick en smäll mot handeleden mot Rögle.

Foto: bildbyrån

Ishockey2019-09-23 14:01

Det har knappast undgått någon att det varit en tung LHC-start på säsongen med bara två poäng av tolv möjliga i SHL-upptakten. För inte så länge sedan såg ändå skadeläget gynnsamt ut, men. . .ja, det gör det inte längre.

På måndagsträningen liknade det mer eller mindre rena manfallet, med hela åtta spelare borta av olika anledningar.

Det positiva i sammanhanget är dock att två av dem, Robin Johansson och Jaakko Rissanen, beräknas träna igen redan på tisdagen.

– Ja, det är planen, säger Bert Robertsson, tränaren.

För övriga frånvarande spelare är läget mer osäkert.

Nick Sörensen utgick senast på grund av sjukdom och kan möjligen bli aktuell för spel mot Luleå på torsdag.

– Där är det dag för dag som gäller, säger Robertsson.

I övrigt är målvakten Jonas Gustavsson och centern Mikael Frycklund inne i den så kallade "hjärntrappan" efter sina hjärnskakningar i premiären mot Djurgården och är mycket tveksamma till spel i veckan. Mattias Bäckman, Anton Björkman och Dan Pettersson är definitivt inte aktuella.

Den förstnämnde ska undersökas vidare under måndagen och negativt besked därifrån innebär att general managern Niklas Persson kommer att intensifiera letandet efter en ny back. Och som Sporten berättat tidigare talar allt för att Bäckman blir borta en tid.

Mot Luleå är Adam Ginning tillbaka efter sin avstängning och i övrigt är planen att göra om i tre av fyra kedjor. Tanken är att spela Robin Johansson – som fick en smäll över handleden mot Rögle – som center mellan Broc Little och Joe Whitney medan Jaakko Rissanen flyttas till en formation med Patrik Lundh och Andrew Gordon. Det betyder också att Sebastian Karlsson hamnar med Axel Ottosson och Jimmy Andersson.

– Man behöver inte dra några stora växlar av det, men vi vill vaska om lite grann och prova något nytt. Det kan vara bra med nya perspektiv och få folk att prata med varandra, säger Bert Robertsson.

Med viss distans till 2–3-matchen mot Rögle i lördags tyckte inte LHC-tränaren att det trots allt var så illa.

– Rent statistiskt var det första matchen som vi "vann" så här långt. Målen som vi släppte in. . . vi ska kunna ta bort allihop. Jag vill inte hänga ut någon, men det var olika saker som blev fel. 

– Annars har vi pratat mycket om hur vi behöver vara starkare och ta smartare beslut för att ta oss in i offensiv zon och inte för ofta tappa pucken för snabbt. Det är viktigt att vi får till fler längre anfall,  säger Robertsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!