LHC har fortfarande ganska många platser kvar att fylla i nästa säsongs trupp. Nu kan Sporten avslöja ett högaktuellt namn.

Adam Brodecki, 23-åring från Växjö.

Att forwarden är ett namn som diskuteras bekräftas av väl insatta källor i LHC-ledningen. Stockholmskillen Brodecki slog igenom i Brynäs och är väl bekant med Tommy Jonsson, nye LHC-tränaren, sedan dess.

Nu kan deras vägar korsas igen.

– Adam är ett intressant namn. Jag har ju haft honom förut, så jag känner honom väl, säger Jonsson.

Närmast kommer Brodecki från två säsonger i Växjö, där han under vinter och vår fått alltmer begränsat med speltid i takt med att nyblivna mästarlaget värvat starkt och fyllt på med etablerade spelare. En offensiv och teknisk anfallare som kan göra det mesta med pucken om han har rätt dag. Något ojämn dock och har inte riktigt hittat rätt i någon kedja i Växjö. I LHC av allt att döma tänkt för en roll i en tredjekedja.

2016–17 blev det 19 poäng på 52 matcher och 2017–18 noterades han för elva poäng på 50 matcher i grundserien.

Agenten Claes Elefalk vill inte säga något specifikt om LHC:s intresse.

– Nej, vi kommenterar inga rykten eller spelare i sådana här lägen, säger han.

Men ambitionen är att vara kvar i SHL?

– Absolut. Så är det. Det finns en hel del lag som visat intresse för honom.

När räknar du med att det kan vara klart?

– Jag hoppas och tror att vi vet mer inom en vecka eller så.

Så här långt har LHC officiellt bara gjort klart med två nya spelare: backen Mattias Bäckman och centern Filip Karlsson. Förhoppningen är att presentera ytterligare ett antal namn inom kort, däribland AHL-backen Lukas Bengtsson och poängkungen Broc Little. Som vi berättat tidigare tidigare är också kanadensiske publikfavoriten Andrew Gordon nära en fortsättning.