- Är det så att laget behöver mig så ställer jag upp, sa veteranen till Sporten efter 1-3-förlusten på Hovet.

Det blev alltså tio raka vinstmatcher för Linköping HC i SDHL-hockeyn.

Det blev inte elva.

Då ska ni veta att LHC spelade bättre än Djurgården under de 40 sista minuterna.

Problemet?

LHC spelade inte alls under de 20 första.

- Tyvärr var vi inte med alls utan stod mest på hälarna och tittade på. Då går det inte att vinna, sa Denise Altmann.

Forwarden, som svarat för över 600 poäng i LHC-tröjan, valde att sluta inför säsongen för att istället bli spelande tränare, men när skadeläget blev allt värre under hösten gjorde hon comeback.

Och nu är det alltså klart att det blir en fortsättning säsongen ut.

- Förhoppningsvis blir läget bättre på skadefronten snart, men oavsett vilket spelar jag vidare. Det känns rätt, sa Denise Altmann.

Inte så att du känner dig tvungen?

- Nej, inte alls. Jag fick en fråga och kunde så klart ha sagt nej.

Formen?

- Lite frustrerande att jag känner mig så seg på isen. Ibland är det som att jag knappt tar mig framåt. Men jag tränar på och till slutspelet hoppas jag att jag ska ha hittat tillbaka till farten och formen.

Mardrömsstarter har man ju hört talas om, men den som drabbade LHC-damerna mot Djurgården var onekligen av det anmärkningsvärda slaget. Hemmalaget tog ledningen genom Sofie Lundin efter bara åtta sekunder.

Jo, du läste rätt.

Åtta sekunder!

- Om jag varit med om ett sådant snabbt mål tidigare? Jag vet inte. Vissa saker förtränger man, sa Altman och log snett.

När sedan Josefine Jakobsen och Andrea Dalen också hittade rätt bakom Eveliina Suonpää – som i det läget blev utbytt – innan första perioden var över var det minst sagt uppförsbacke för ett skadeskjutet och tunt LHC.

Framspelad av Sidney Morin och Kennedy Marchment reducerade Emma Murén mot slutet av andra perioden och en hel del chanser fanns för fler mål, men utdelningen uteblev.

Med storstjärnan Lara Stalder på skadelistan säsongen ut och ytterligare några tapp innan dess slog det förstås hårt när även rutinerade duon Ingrid Morset och Pernilla Winberg saknades på grund av skador. LHC fick matcha hårt och ett antal oprövade juniorer gavs en hel del speltid för att täcka upp.

En sak till: Lisa Nordlöf kom in i målet efter en period, höll nollan och ska ha beröm för sin insats.

- Det visar att det trots allt finns en bredd. Jag gillar det här laget, sa Denise Altmann.