Det har knappast undgått någon att backtuffingen haft en sällsynt tuff säsong med dubbla hjärnskakningar och lång tid utanför laget. Mot slutet har han också varit petad. Men mot Brynäs var han tillbaka på isen – och som målskytt.

Bibic satte viktiga 1–1 i andra perioden och hade del i den LHC-vändning som kom av sig – men som till sist ändå slutade lyckligt. Efter 3–2-segern finns slutspelschansen fortfarande kvar.

– Inget snack om att det var kniven mot strupen, men jag tyckte att det var skitkul. Det var lite grinigt och man fick böka en del framför mål. På något sätt lyckades vi vinna och det var starkt gjort, sa han.

Målet?

– Den satt bra. Det var skönt. Jag kände när jag sköt att "den här kan nog sitta".

Publikfavoriten fick pris som matchens lirare, även om han inte fick spela så mycket nu heller. I tredje perioden blev det exempelvis bara ett byte.

– Jag tar det jag får. Klart att jag inte är nöjd med att vara åsidosatt, men det är bara att bli bättre om du vill spela mer.

Artikelbild

Haft något snack med tränarna?

– Förklaringen jag fått är att de andra backarna varit bättre. Men nu kändes det bra och jag hoppas att jag får vara med på torsdag också.