En, två, tre. . . och efter 4–3 i tidiga toppmötet med Frölunda åtta raka segrar på hemmaplan för serieledande LHC i SHL-hockeyn. För andra matchen i rad på bara några dagar var det oavgjort vid full tid – och avgörande i förlängning.

Den här gången var det Lukas Bengtsson som med hjälp av en skymmande James Wright sköt pucken förbi storspelande målvakten Johan Mattsson till 4–3. Joe Whitney assisterade och hade dessförinnan hunnit med att bli tvåmålsskytt.

En häftig och händelserik match i Saab arena.

Och till slut en välförtjänt hemmaseger.

Det var en minst sagt händelserik första period – och det började direkt när LHC-målvakten Jonas Gustavsson oattackerad tappade klubban och Frölunda kunde göra 0–1 genom Gustav Lindström efter bara 17 sekunder.

En mardrömsstart för hemmalaget som dock växte in i matchen och efter ett mycket snyggt anfall satte födelsedagsbarnet Nick Sörensen kvitteringen, läckert framspelad av Adam Brodecki och Derek Roy. Frölunda återtog ledningen i fem mot fyra innan Joe Whitney utjämnade – framspelad av en bortaback.

Snacka om att det svängde i Saab arena.

Två bra lag, hög fart och chanser åt båda håll.

Det fortsatte i andra perioden, men då var det två starka målvakter – Jonas Gustavsson och Johan Mattsson – som såg till att det inte blev mål. Möjligheter saknades definitivt inte och bland mycket annat hade Sebastian Karlsson, Jimmy Andersson och Joe Whitney helt öppna lägen.

Den sistnämnde fick chansen igen tidigt i tredje perioden och då small det. Olle Lycksell spelade fram och amerikanen sköt direkt till 3–2 i numerärt överläge. Men kvitteringen kom per omgående – med Whitney i utvisningsbåset. Simon Hjalmarsson målskytt efter tydligt misstag av Jonas Gustavsson som lät pucken hitta in vid första stolpen.

Spelet fortsatte att bölja och enstaka chanser fanns för att avgöra åt båda håll. LHC var allra närmast, men stolpen var i vägen. Det betydde förlängning och vad som hände där vet ni redan.