LÄS MER: "Jag vill inte stå här och svära i tv"

LÄS MER: BETYGEN: Så var LHC på Hovet

Redan i bilen på väg upp till Stockholm satt jag och funderade över om inte Linköping HC:s backsida är för tunn. Ungefär samtidigt plingade det till i inboxen och min flitigaste mejlare, vi kan kalla honom Sven, tyckte samma sak.

Artikelbild

Det är långt ifrån alltid som vi är överens, men den här gången är vi det.

Efter sex insläppta mål mot Djurgården – och tjugo på de fem senaste matcherna – kändes det ännu tydligare på vägen hem. För tillfället håller inte LHC-defensiven tillräcklig kvalitet för SHL. Nu hör jag att Mattias Bäckman och Almen Bibic trots allt närmar sig comeback, även om ingen riktigt vet när, och då kan jag förstå att det väntas någon eller några veckor till.

Men håller det inte för den förstnämnde, och det finns trots allt ett frågetecken med tanke problematiken i rygg, höft och ljumske, då måste det ageras. Ska LHC vara med i striden om att gå långt i vår måste Mattias Bäckman vara med eller någon annan av samma klass värvas in. Jag hoppas att Fredrik Emvall, general managern, i så fall har tillräckligt mycket pengar kvar i sin plånbok för att göra det.

Det här laget behöver få till stadga och styrka.

På något sätt.

Över tid känns det inte tillräckligt hållbart som det är nu. Det blir för lätt för motståndarna att skapa tryck, för lätt att skapa chanser och för lätt att göra mål. Misstag görs, men då måste någon kunna rycka in och göra en insats.

Visst, Kristoffer Gunnarsson har hämtats in och Almen Bibic är förhoppningsvis snart tillbaka efter en hemsk höst, men det förändrar inte läget. Det går inte att jämföra äpplen med päron och inte heller defensiva backar med tvåvägsbackar av klass.

Jag inser att det är en begränsad marknad, men då gäller för firma EP & Co (Emvall och Persson) att vaska fram något guldkorn. Som Frölunda och Djurgården kan ha gjort när de den senaste veckan värvat in stabilitet och NHL-rutin för resten av säsongen.

Almen Bibic kan bidra med muskler och kraft för att vinna kamperna framför eget mål och det behövs. Men Mattias Bäckman (eller någon annan) behövs också för att LHC ska vara det spelförande lag man vill vara. Lukas Bengtsson kan inte spela hur mycket som helst, har dessutom en sjukdomsbakgrund att ta hänsyn till och har med lättare skadekänning vilat från en del träningar på slutet. Han och Chad Billins behöver avlastning för att driva på spelet bakifrån.

LHC har plötsligt hamnat i en tillfällig svacka och även om det inte var lika dåligt mot Djurgården som mot Mora så var det för dåligt och det stora bekymret just nu är det som händer i egen zon.

Jag vet att allting hänger ihop, men det är i försvaret det börjar.

Det är där det måste börja.