LÄS MER: Vart har draget tagit vägen, LHC?

LÄS MER: "Förstår att fansen är frustrerade"

LÄS MER: Bra debut – men förlust

LÄS MER: "Vi måste tuffa till oss"

21 oktober vann Linköping HC hemmamötet med Skellefteå. Men det blev en dyrköpt seger då Broc Little tidigt åkte på en ligamentsskada i fotleden, tvingades utgå och inte har varit med sedan dess. Därefter har LHC spelat sju matcher – och bara vunnit en.

Första beskedet var att det inte var någon allvarlig skada, men nu har det visat sig att vägen tillbaka var betydligt längre än så.

– Våra ordinarie läkare var iväg och . . .ja, det tog ett tag innan vi konstaterade exakt vad det var. När vi väl gjorde det fick jag veta att det skulle ta runt sex veckor. Det har gått drygt tre nu, så det är ett tag kvar, säger Broc Little.

När hoppas du på spel?

– Jag hoppas i slutet av november eller början av december. Det är det jag siktar på.

30-åringen, som inför säsongen värvades tillbaka till Linköping från schweiziska Davos och skrev på ett fyraårskontrakt, har så här långt svarat för sju poäng tio spelade matcher. En av LHC:s viktigaste spelare, vars betydelse inte minst har märkts nu när han inte varit med.

– Förhoppningsvis kan jag gå på is igen i nästa vecka. Efter det vet jag mer. Det är en ganska vanlig hockeyskada, men också lurig. Du kan göra det mesta utanför isen, men som jag spelar med mycket stopp och mycket vändningar är det inte stabilt nog. Litar du inte på foten blir det nästan farligt.

Little hymlar inte om att det är, och har varit, några frustrerande veckor.

– Jag är inte van att vara skadad. Jag åkte på en hjärnkakning och missade ett antal matcher för några år sedan, men det är nästan det enda. Så det är tufft. Jag hoppas att jag är starkare när jag väl kommer tillbaka. Man får försöka att se det positiva.

Från sidan har han sett hur laget tappat formen och inte vunnit sedan 23 oktober. Någon trepoängare har det inte blivit på över en månad nu.

– Det är små marginaler i den här ligan, men jag tycker inte att vi försökt tillräckligt mycket och inte tagit tillräckligt med chanser. Då blir det för få mål. Självförtroendet du får av att vinna är en del i det, men jag känner också att vi i början av säsongen spelade mer fritt. Ibland måste du ta en 50–50-risk för att göra mål. Ibland fungerar det inte och då får du försöka igen, säger Broc Little.

Känslan från läktaren är att det varit för uddlöst.

– I de senaste matcherna har det sett så ut, det kan jag hålla med om. Sex förluster i rad låter illa och även om det finns matcher där vi kunde och borde ha vunnit måste vi hitta ett sätt att vända på det.