LÄS MER: LHC kunde vända trenden

Vi är inte ens i slutet av januari, snarare i mitten. Men ändå börjar det redan nu dra ihop sig till SM-slutspel i svensk damhockey. Frågan är var Linköping HC står inför det avgörandet som snart kommer.

Ett svar kan vi ha fått i Kinnarps arena på måndagskvällen.

Artikelbild

LHC är ett lag som kan spika igen bakåt, med en spelare som Eveliina Suonpää i målet, och som kan ta vara på sina chanser framåt. Med en rutinerad kraft i Denise Altmann som kan konsten att hålla i pucken.

Jag tycker att 2–0 i det täta derbyt mot HV71 borta visade väl att LHC har det som krävs för att gå vidare från vinna eller försvinna-kamper.

Det var en skön seger i Jönköping, det märktes lång väg från ett omklädningsrum som kvittrade glatt efter att tränaren Madeleine Östling haft sin genomgång efter matchen. Det var en lagseger som stärkte kollektivet.

HV hade nyligen slagit Luleå, storlaget, och att då vinna fjärde raka derbyt mot just HV var starkt. Med tanke på de hjärnskakningar LHC brottas med och när man nu inte vet exakt när landslagsstjärnan Pernilla Winberg kan komma tillbaka.

Artikelbild

| En LHC-spelare trycks in i målburen av HV-försvaret. Bra försvar bakåt, tålamod gav utdelning framåt. LHC börjar hitta en högre form inför slutspelet, skriver Jens Bollius efter 2–0 i Jönköping.

LHC tar en sak i sänder, vecka för vecka, och just den dealen har LHC också med comebackande Denise Altmann. Hon kör på tills vidare. Förstod jag Madeleine Östling rätt kan det gärna bli resten av säsongen, för Altmann behövs jättemycket.

Det blir spännande att följa LHC nu, särskilt med tanke på de få misstag vi noterade laget för nu i Kinnarps arena.

Med ett disciplinerat spel och en bra målvakt kan det bära väldigt långt i ett SM-slutspel.