LÄS MER: LHC-forwarden på väg mot rekord

LÄS MER: LHC-bekantingen: "Det är pinsamt"

Det positiva först:

Broc Little har varit borta ända sedan matchen mot Skellefteå 21 oktober då han åkte på en ligamentsskada i ena foten. Så sent som för några dagar sedan var beskedet att amerikanske skyttekungen som tidigast kan spela på annandagen, men av tisdagsträningen i Saab arena att döma och utan bakslag på vägen kan det möjligen gå fortare än så.

För första gången på länge tränade Broc Little mer eller mindre för fullt med laget.

– Det var positivt, säger Tommy Jonsson, tränaren, utan att för den skull ta något för givet när forwarden kan vara redo för spel igen.

Det negativa sen:

Risken finns att Sebastian Karlsson kan missa någon eller några matcher. Forwarden, som åkte på en smäll mot Färjestad (0–1) senast, tränade på tisdagen, men erkänner att han har skadekänning i en axel.

– Det är ömt och inte hundra procent, så mycket kan jag säga. Jag har gjort en undersökning och ska prata mer med våra läkare i morgon. Just nu vet jag inte mer än så, säger han.

Du var borta flera månader på grund av en annan axelskada tidigare i höstas. Men det här är inte lika allvarligt?

– Nej, absolut inte.

Det har varit mycket skador i höst.

– Ja, framförallt om du ser till hela laget. Det är klart att vi är och har varit lite vingklippta, säger Sebastian Karlsson.

Av de spelare som på grund av skador missade de senaste matcherna i SHL-hockeyn var Daniel Olsson Trkulja tillbaka redan på måndagen. Det kan behövas med tanke på att, utöver de som är skadade, definitivt Johan Södergran (på junior-VM) och förmodligen även Nick Sörensen (ska bli pappa) missar bortamötet med Skellefteå 19 december.