23-åringen hade stora leendet påkopplat när han skrev autografer och pratade med fansen efter ännu en LHC-vinst denna häftiga hockeyhöst. 0–1 blev 2–1 mot Skellefteå – och det var Adam Brodecki som avgjorde i förlängningen.

Läckert framspelad av Daniel Olsson Trkulja sköt han direkt när läget dök upp.

– Jätterolig match att spela och jag tyckte att vi tog över mer och mer. Jag hade några riktigt bra lägen, så det var skönt att få sätta den till slut. Jag hade blivit knäckt på mig själv annars. Vi var värda segern, sa matchhjälten och fortsatte med att hylla passningsläggaren.

Artikelbild

– Jag skrek hela vägen från blå linjen, så han visste var jag var. Haha. Kul för honom också. Han har krigat på hårt och inte riktigt fått det att lossna med poängen. Kanske släpper det lite tyngd från hans axlar nu.

Det blev två säsonger i Växjö för Brodecki där han under fjolåret fick alltmer begränsat med speltid i takt med att mästarlaget värvade starkt och fyllde på med etablerade spelare. Nu har Stockholmskillen – som slog igenom i Brynäs och är väl bekant med Tommy Jonsson, LHC-tränaren, sedan dess – fått en betydligt större roll i Linköping.

Om inte annat visar åtta poäng på nio matcher att han tagit chansen när han fått den.

– Klart att det är är skitkul med hockeyn just nu. Det var just det här som jag ville med flytten. Jag har alltid trott på mig själv, vetat att jag har det i mig och när du lyckas stärks självförtroendet ytterligare. Det är tufft att etablera sig på SHL-nivå och jag har kanske fått ta en lite längre väg än många andra, sa han.

Han parerade elegant några ryggdunkningar och skrev sitt namn på några matchtröjor.

Funderade ett ögonblick innan han sa:

– Jag hade en bra tid i Växjö också, men fick inte spela så mycket i en offensiv roll. Samtidigt lärde jag mig oerhört mycket vad som krävs för att vara ett vinnande lag. Nu tar jag mer plats, både på isen och i omklädningsrummet och försöker att vara en ledande spelare.

Det syntes även mot Skellefteå.

Efter en halvdan start spelade LHC upp sig samtidgt som matchen växte i tempo och intensitet. Allra bäst var ett annat nyförvärv, Lukas Bengtsson, men uppflyttad till förstakedjan hörde Brodecki också till dem som syntes allra mest.

Nu väntar en dag ledigt innan ny hemmamatch mot Frölunda på tisdag.

– Blir en lugn måndag där det handlar om att återhämta sig. Äta, sova, äta och. . .

Sova igen?

– Ungefär så, sa Adam Brodecki.

LHC tog sjunde raka hemmavinsten – 20 av 21 poäng! – och förstärkte tidiga serieledningen. Det enda negativa var att anfallsstjärnan Broc Little fotskadades redan i första bytet. Hur allvarligt är oklart.

– Han är uppe och röntgar foten. Det är vad vi vet nu, sa general managern Fredrik Emvall.