Två anfallsplatser är kvar att fylla i Linköpings HC-trupp inför kommande säsong.

Det vet vi.

Vilka spelare det blir vet vi däremot inte.

Sent på torsdagen avslöjade alltid välunderrättade bloggaren MrMadhawk.se att österrikiske landslagsmannen Konstantin Komarek är ett högaktuellt namn och har fått ett konkret bud att ta ställning till – men att även Malmö och i viss mån Djurgården finns med i racet om 25-åringen.

Nu har även Corren säkra uppgifter om LHC:s intresse och att klubben ser honom som ett potentiellt nyförvärv.

Det bekräftas också av Fredrik Emvall som säger:

– Det är en spännande spelare som vi har koll på och som vi har kollat upp. Han har gjort en riktigt stark säsong i Karlskrona och vi tror att det finns mycket utveckling för honom i ett bättre lag. Dessutom gjorde han det bra nu senast under VM och kan spela både center och på kanten. Det är en fördel.

Har ni fått många nej under våren?

– Det är klart att det blivit det, samtidigt som vi i andra fall valt att själva tacka nej. Det är så det fungerar. Du måste ha många bollar i luften.

Ni har bara två platser kvar att fylla. Kan det bli så att ni har is i magen och väljer att vänta?

– Nej, målet är att få det klart inom kort.

Fredrik Emvall har tidigare sagt att han hoppats att allt ska gå i lås under veckan, men räknar nu med att det åtminstone dröjer lite till. Konstantin Komarek är på semester, men enligt flera uppgifter ska ett beslut komma i närtid.

Österrikaren svarade under den gångna säsongen för 27 poäng i bottenlaget Karlskrona. I LHC var det bara tre (Derek Roy, Mathis Olimb och Ken Andre Olimb) som producerade bättre under grundserien.