Topptippade Linköpings HC inledde säsongen med 0–3-förlust mot Luleå – men kom sedan tillbaka och utklassade gjutna bottenlaget Göteborg med 14–0 (!) och efteråt undrade många om det verkligen borde få vara så i högsta serien.

Madeleine Östling har full förståelse för att frågan ställs.

– När matchen väl pågår och man står i båset är det "no mercy". Men när man tänker efter och får lite distans. . . det är klart att det är jäkligt trist för ligan. Det ska inte vara så stor skillnad och man kan fundera på hur många lag som bör vara med.

Vad tycker du själv?

– Jag tycker att det är värt att fundera över för att behålla ligans kvalitet. I synnerhet när det är snack om för många importer. Som det är nu finns inte tillräckligt många svenska spelare för tio lag och då blir det att det plockas in utländska dussinspelare för tredje- och fjärdekedjan.

– Jag tror att alla är överens om värdet av riktigt bra importer, men förstår synpunkterna att det är för mycket som det är nu, säger Madeleine Östling.

För LHC:s del väntar närmast bortamöte med ett annat tippat bottenlag, SDE, som besegrades med 9–0 i en träningsmatch nyligen.

– Det låter klyschigt, men oavsett motstånd vill jag att vi uppträder som om det vore en SM-final. Men det är inte alltid det enklaste att få in i huvudet, säger Östling.

Mot SDE saknas fortfarande skadade anfallsstjärnan Lara Stalder. Backen Sidney Morin har åkt på landslagsläger med USA och missar tre matcher på grund av det.