Nyförvärvet log efter den minst sagt märkliga träningsmatchen i Ängelholm.

LHC gjorde inte mycket rätt och under långa stunder inte Adam Brodecki heller – ändå blev han tremålsskytt och spelade en avgörande roll när 2–4 blev till 5–4 efter straffar.

– Det var ingen bra match alls. Alldeles för mycket upp och ned. Starkt att ändå komma tillbaka på det sätt som vi gjorde. Men visst, det finns en hel del att jobba på, sa Brodecki.

Rätt så.

Tanken var att 23-åringen mot Rögle skulle flyttas ned något eller några snäpp i kedjehierarkin, men så fick Nick Sörensen ett hårt skott i underlivet på onsdagsträningen och Brodecki flyttades tillbaka till kedjan med Derek Roy och Olle Lycksell.

Det slutade med hattrick i Lindab arena.

1–1 kom i andra perioden, medan både 3–4 och 4–4 kom alldeles i slutet när hemmalaget trodde att det redan var game over. Dessutom fyllde han på med att sätta en straff, även om det till slut var ett annat nyförvärv, James Wright, som avgjorde där.

– Det gäller att ta chansen när du får den. Jag hade en straff i stolpen också, men fem mål i en och samma match hade kanske varit för mycket. Bättre att spara på dem lite, sa Adam Brodecki.

Närmast kommer han från två säsonger i Växjö, där han under fjolåret fick alltmer begränsat med speltid i takt med att mästarlaget värvade starkt och fyllde på med etablerade spelare. En offensiv och teknisk anfallare och dessutom högerskytt.

Stockholmskillen Brodecki slog igenom i Brynäs och är väl bekant med Tommy Jonsson, LHC-tränaren, sedan dess.

– Jag trivs jättebra och har kommit in både i laget och i staden. Det betyder mycket att få lite mer förtroende också. Formen känns bättre och bättre, sa han.

Spelmässigt var Rögle betydligt bättre i stort sett hela matchen, men målmässigt hängde LHC med även om det kändes avgjort när Erik Andersson styrde in 4–2 ganska sent i tredje perioden.

Då kom vändningen.

Igen.

Att det till sist blev seger kan LHC förstås tacka tremålsskytten Adam Brodecki för, men också målvakten Jacob Johansson imponerade med ett flertal vassa parader – trots fyra insläppta mål.

– Jättebra, sa Tommy Jonsson.

I övrigt var han nöjd med segern och vändningen.

That´s it.

– Vi tar med oss att vi kom tillbaka från ett tufft läge och hittade ett sätt att vinna. Men annars var det inte alls bra. Vi var för långsamma, utspridda och spretiga. Det kändes från början att vi inte var påkopplade och det är inte okej, sa Jonsson.