LÄS MER: Uppgift: Konkret intresse för backen

LÄS MER: Perssons besked efter värvningarna

Slog häromdagen en signal till LHC:s general manager Niklas Persson och undrade om jag störde mitt i något påskfirande.

– Nej, för sjutton. Jag sitter på kontoret. Det är mycket jobb nu.

Lyssnar du på Persson är han tydlig med att huvudfokus just nu är inställt på att hitta dubbla centrar av tillräcklig klass för att ta en plats i kedja ett och två. Helt rätt tänkt. Det är där som de allra största luckorna finns.

Men med tanke på vad som inte är kvar och på vad som så här långt kommit in i stället borde det även finnas en och annan krona för att – oavsett vad som händer med Lukas Bengtsson och Mattias Bäckman – hitta ytterligare en back.

Inte för att ersätta Chad Billins, med både Bengtsson och Bäckman kvar känns det inte nödvändigt, men nog saknas det fortfarande en stor stark. En defensivinriktad, tuff och tung försvarare som mer än något annat är med för att försvara.

Jag hade gjort ett allvarligt försök med Johan Alm.

Han blir inte kvar i Skellefteå, Bert Robertsson, nye tränaren, känner honom väl därifrån och han så vitt jag vet ännu inte gjort klart med någon annan klubb. LHC behöver den typen och Alm skulle garanterat göra mycket nytta i Saab arena.

Bortsett från det är rätt mycket klart och man kan säga att bredden finns.

Men en viktig sak saknas för att det ska kunna bli toppen.

Toppen.

Jag gillar Niklas Perssons värvningar så här långt, de känns genomtänkta och bra, och med ovannämnde Robertsson i båset ska det spelas intensivt och jobbas som bara den – men ska du vinna något måste också till spets och kvalitet för att avgöra matcher. Någon måste inte bara göra målen i slutspelet. Någon måste också göra dem för att du ska ta dig dit.

Som det ser ut just nu har LHC en anfallare med riktig spets och det är Broc Little.

Frågan är om det räcker.

Å andra sidan kan man vända på det. Bara en stark värvningsvår räcker inte för en topplats. Titta på Djurgården som nu spelar SM-final mot Frölunda. Titta på vad man kan göra med en tydlig och konsekvent identitet – och få spelare att lyfta genom den. Är det något som slutspel efter slutspel visar så är det att du måste ha ett tillräckligt brett lag för att klara av att hantera skador och för att andra ska kliva fram när de som är tänkta att göra det inte gör det.

Med emissionsmiljoner i ryggen ska satsningen på A-laget öka något och då gissar jag att Niklas Persson trots allt har hyfsat med pengar kvar i plånboken. Skulle det dessutom inte bli någon fortsättning för Joe Whitney – jag kan ha fel, men jag tror inte att det blir det – ökar rimligen den summan ytterligare.

Och de pengarna behöver också användas.