LÄS MER: En fråga om att överleva för LHC

LÄS MER: Little hyllades – och hyllade

4–3 mot HV 71 var en ny triumf för LHC i SHL-hockeyn. På läktaren satt Mattias Bäckman och längtade ned till isen, men frågan är när han kan vara med igen.

Artikelbild

| Mattias Bäckman.

– Just nu är det rätt långt ifrån. Jag kan inte ens åka skridskor ordentligt, sa han.

Efter ett antal år i Nordamerika och Schweiz kom han tillbaka till för en ledande roll i moderklubben, men en efterhängsen skada har gjort att det bara blivit 18 matcher. 26-åringen lider av en höftskada, som också gjort att han fått bekymmer med rygg och ljumskar. Det small till på en träning i höstas och efter några veckors vila kom han tillbaka, men till slut blev läget ohållbart.

Mattias Bäckman sa:

– Klart att det är frustrerande som sjutton. Det har tagit mycket längre tid än vad jag trodde. Nu har vi gjort en undersökning till och får se vad den säger. Det nästan jobbigaste av allt är att inte veta. Tar det två veckor, en månad eller ännu längre?

Hur orolig är du att säsongen rent av kan vara över?

– På slutet har det varit en del mardrömmar om det, det får jag erkänna. Men jag tror och hoppas inte att det ska vara så illa. Senaste tiden har det ändå känts bättre och jag har inte haft lika ont i vardagen. När det var som värst kunde jag knappt böja mig ned och plocka ur diskmaskinen.