Flera tongivande spelare har avtal som minst gäller även över nästa säsong. Det gäller bland andra målvakten Jonas Gustavsson, backarna Lukas Bengtsson, Mattias Bäckman och Eddie Larsson samt anfallarna Broc Little, James Wright, Andrew Gordon, Joe Whitney och Sebastian Karlsson. Höstens genombrottsmän Johan Södergran, Olle Lycksell och Adam Brodecki likaså.

Det gör att även kontraktsläget är gynnsamt för serieledaren i SHL-hockeyn.

För ett par veckor sedan meddelades att ovannämnda Södergran skrivit kontrakt som gäller till våren 2020 och tanken är att fler avtal ska förlängas under säsongen. Det är ingen vågad gissning att forwarden Nick Sörensen, som toppar skytteligan, är en av de spelare som klubben definitivt vill behålla.

Intresset är ömsesidigt och diskussionen kommer att ta tas upp under november.

Fredrik Emvall vill av naturliga skäl inte föregripa kommande förhandlingar, men hymlar inte om att han hoppas få till en eller annan förlängning.

– Det kan nog hända något, säger han.

Fredrik Karlström, född 1998, har tagit stora kliv under hösten och där ser klubben en spännande framtid. Samtidigt är det inte omöjligt att Dallas vill ha över honom redan till nästa säsong. Andra forwards som sitter på utgående avtal är Derek Roy, Jimmy Andersson, Daniel Olsson-Trkulja och Dan Pettersson.

Artikelbild

På backsidan har Chad Billins, Anton Karlsson, Adam Ginning och Alexander Karlsson kontrakt som går ut i vår. Intressant där är att det även kan finnas potentiella hemvändare som kan bli aktuella. Klas Dahlbeck, just nu i Moskva, har redan köpt hus i Linköping och både Gustav Forsling och Carl Dahlström har kontrakt som går ut med Chicago i NHL.