LÄS MER: Ovan målskytt gav LHC segern

LÄS MER: Betygen: De var bäst mot Timrå

Det hade varit en jämn match mellan Timrå och LHC. När hemmalaget tryckte in 3-3-målet i den andra halvan av tredje perioden kändes det som om matchen skulle gå till förlängning. Men då klev grovjobbaren Daniel Olsson Trkulja fram och såg till att Linköping får fira nyår med en vinnarkänsla. Dessutom med säsongen första mål.

– Det var ett perfekt tillfälle att få göra sitt första. Matchavgörande också. Det var bara oerhört skönt att få spräcka målnollan. Det är klart att det har legat lite i ryggmärgen och stört att man inte har gjort några mål än, säger Olsson Trkulja.

Det var LHC-bekantingen Henrik Törnqvist som satte 3-3 när det var fyra minuter och 29 sekunder kvar av tredje perioden. Men drygt två spelminuter senare var Olsson Trkulja där för att göra sitt LHC till vinnare.

–”Karla” (Fredrik Karlström) tar in pucken bra i anfallszon och sedan försöker jag skrika lite på honom. Han uppfattade det och droppade den till mig. Sedan fick jag väldigt mycket tid och försökte bara gå in för att skjuta den mot bortre, genom backen, för att göra det svårt för målvakten... Och den hittade in, säger han glatt om sitt mål.

Under säsongen har han fått en grovjobbande roll i laget som han inte riktigt varit van vid innan. Framför allt har han blivit tongivande med sitt håra jobb i boxplay. Men utöver målet i matchen var han inte exalterad över sin egen insats.

– Jag tycker att det börjar ganska bra i första perioden och i de första bytena. Vi släpper ändå in två mål i boxplay och även om de har ett bra powerplay i dag tycker jag att vi borde kunna stoppa i alla fall ett av målen. Det är en okej match ändå men inte MVG, säger han lite bittert.

Vad säger du om matchen som helhet?

– Vi kommer ut starkt de första 10-15 minuterna men sedan går vi ner oss lite samtidigt som de höjer sig lite. I andra perioden gör vi två mål och tar ledningen men chansar lite för mycket och spelar lite svårt emellan åt. Över lag är det en godkänd match men inte mer.

Nu väntar två dagars ledighet för LHC-truppen för nyårsfirande. För Olsson Trkulja blir det att åka hem till Stockholm.

– Jag ska fira lite med familjen först och sedan ska jag hem till kusinen och fira med dem. Det blir ganska lugnt men kommer vara skönt att få två dagar ledigt efter en tuff vecka med tre matcher.

Har du något nyårslöfte då?

– Nej, inte som jag kommit på än. Jag får fila på det på vägen hem nu så får vi se om jag kommer på något bra, säger Olsson Trkulja och skrattar.