LÄS MER: Nya smällen för LHC – stjärnan borta

Det började med att Almen Bibic åkte på en riktigt otäck smäll mot Timrå – och sedan har smällarna mot huvudet avlöst varandra för Linköping HC. Senast i raden är anfallsstjärnan Broc Little som nu är borta på obestämd tid.

– Han mår inget bra. Vi har åkt på extremt många hjärnskakningar under säsongen. Det är klart att det är och känns olustigt. Det har pågått hela tiden, säger Tommy Jonsson, tränaren.

Det är kanske en dum fråga, men eftersom ni drabbats av så många – kan det vara så att ni är extra försiktiga?

– Jag vet inte...nej, det tror jag absolut inte. Det är ju spelaren själv som känner symtomen. Sen gör man en massa tester som indikerar att det är den typen av skada också. Det är jätteolyckligt, som sagt.

Utöver Broc Little är för tillfället även Eddie Larsson borta på grund av hjärnskakning.

– För tidigt att säga när han kan spela igen, men det känns ändå som att det går framåt. Jag är försiktigt optimistisk, säger Jonsson.

Med bara en poäng i förra veckan har LHC tappat mark i tabellen och är just nu på elfte plats och utanför slutspel. Det innebär att seger behövs mot formstarka Örebro, som kommer från dubbla vinster mot Djurgården.

Att döma av veckans träningar är känslan att tempot och närkampsspelet skruvats upp ett par snäpp. Tommy Jonsson har också hörts mer och varit tuffare i sina kommentarer.

– Nja, det vet jag inte. Nu var det ju jag som ledde träningen idag och då kan det bli så. Men kanske. Uttrycket att "som du tränar, spelar du" stämmer jättebra. Det handlar om att skapa goda vanor. Vi vill ha upp intensiteten och aggressiviteten.

Nick Sörensen är tillbaka efter avstängning och går in i kedjan med Filip Karlsson och Adam Brodecki. Kristoffer Gunnarsson, som varit sjundeback på slutet, har skadekänning och saknas jämfört med senaste matchen.