27-åringen log och tittade ut på isen där han och resten av A-laget just avslutat kids day, ett arrangemang där hockeytokiga barn får chansen att träna med sina idoler. Det var många glada miner och skratt – både bland barn och A-lagsspelare.

– Rolig grej, man ser hur det tindrar i ögonen på barnen, säger Fredric Andersson.

Forwarden är tillbaka på allvar efter en lång skadeperiod där smärtan i höfttrakten hållit honom borta från spel sedan mitten av oktober. Fortfarande finns ingen säker diagnos, men mycket rehab- och styrketräning har i alla fall gjort honom starkare – och smärtan har i stort sett försvunnit.

– Jag kan ha lite känning efter träningen ibland, men det stör mig inte när jag åker skridskor och det är det viktiga. Det känns betydligt bättre än i början på säsongen.

Han försökte ändå spela i inledningen, men insåg snart att han inte kunde prestera som han ville.

– Jag tror jag hade missat en match på fyra år före skadan. Så det var en ovan känsla, säger Andersson.

LHC har efter en tuff skadeperiod börjat få tillbaka spelare. I dagsläget är det bara Garrett Roe som saknas av skadeskäl. Roe, som fick en slashing i matchen mot Karlskrona före jul, har fortfarande en bit kvar till matchform.

– Jag vill inte säga någon exakt tid hur länge han blir borta, men det blir i alla fall inget spel den här veckan, säger LHC-tränaren Dan Tangnes.

J-VM-spelarna Gustav Forsling och Gabriel Carlsson reste hem från Finland i går eftermiddag och finns troligen inte med mot Luleå.