Nyförvärven har ramlat in i Linköpings HC, senast backen Lukas Bengtsson i fredags, men fortfarande återstår två namn och som vi berättat tidigare är förhoppningen att allt ska vara klart inom närmaste veckan. I det senaste avsnittet av LHC-podden bekräftar nu Fredrik Emvall att de sista spelarna som ska värvas är toppnamn och tänkta för platser högt upp i hierarkin.

– Absolut. Så är det. Det är riktigt, riktigt bra hockeyspelare. Får vi klart med dem vi vill känns det jättebra, säger Emvall i podden.

Han vill inte nämna några namn men säger om den sista centern och ytterforwarden:

– Vi ligger långt framme, men jag har svårt att säga något exakt datum när det är klart.

LHC-nytt i övrigt:

Att Andrew Gordon av skattetekniska skäl inte ansluter till truppen förrän i oktober visste ni. Men inte heller amerikanske backen Chad Billins kommer att vara med från start. Han ska bli pappa i slutet av augusti och kommer till Linköping efter det. Det betyder att Billins bara hinner med två träningsmatcher före seriestart.

Som ett led i uppladdningen väntar ett fem dagars träningsläger i Halmstad i mitten av augusti, med dubbla matcher: mot Malmö i Tyringe 16 augusti och mot Växjö i Halmstad två dagar senare.