Det blev 0–3 (0–0, 0–2, 0–1) i SM-finalreprisen mot Luleå, men den bestämda känslan är ändå att det här är två lag som kommer återfinnas i den absoluta toppen av SDHL den här säsongen. Det var rakt igenom en riktigt bra premiärfajt i Stångebrohallen.

– De två bästa lagen i serien om du frågar mig, sa Linnéa Johansson.

Den storväxta forwarden hämtades från HV71 inför säsongen. Bland LHC:s mer namnkunniga nyförvärv som Sidney Morin och Eveliina Suonpää har det naturligt nog inte snackats lika mycket om Linnéa Johansson, men 16-åringen visade direkt att hon kommer att bli nyttig. Tuff och stark framför mål, med en bra skridskoåkning och fint spelsinne.

– Att få spela tillsammans med världsspelare som Pernilla (Winberg) betyder oerhört mycket för mig. Jag lär mig massor varje dag, sa Linnéa Johansson.

Hon har precis börjat på hockeygymnasiet i Linköping och får extratid att träna tillsammans med Madeleine Östling och Kim Martin Hasson.

– Vi kan nöta detaljer tillsammans. Kim är till exempel väldigt bra på att läsa målvakter och hur man ska agera mot dom. Jag känner redan att jag har utvecklats som spelare, till exempel blivit mer explosiv, sa Linnéa Johansson.

Vad vill du förbättra?

– Jag behöver kanske bli lite starkare och lägga på mig några kilon.

Intrycken av LHC så här långt har varit mycket positiva. Linnéa Johansson skiner upp när laget kommer på tal och säger:

– Ett helt underbart lag att komma till, så många fantastiska personer som har tagit hand om mig. Det är en skön känsla att komma ner till hallen varje dag. Jag kände att jag behövde en nystart, än så länge känns det helt rätt att jag hamnat här.

LHC-Luleå var ett toppmöte som höll hög klass. Hemmalaget var bättre i den första perioden, men tappade initiativet allt eftersom matchen gick och till slut kändes det som om Luleå hade rätt så bra koll. Landslagsmålvakten Sara Grahn var hur stabil som helst och stoppade samtliga LHC-skott.

– Fem mot fem tycker jag ändå att vi är lite bättre, även om vi blev lite trötta på slutet när puckarna inte gick in, sa Linnéa Johansson.

Tränaren Madeleine Östling sa:

– En tuff kamp, precis som jag förväntat mig. Det var en hel del utvisningar som ställde till det, fem mot fem är jag trots allt ganska nöjd. Jag längtar redan till nästa match vi ska möta Luleå.