Efter en mycket stark säsong i Linköping efter återkomsten från två skade- och sjukdomsfyllda år i Nordamerika bröt 25-åringen kontraktet och köptes loss av den ryska storklubben SKA St Petersburg. Men just nu är han hemma i Sverige för några dagars uppehåll – och för att fortsätta rehabiliteringen efter den olyckliga skadan.

Det var i KHL-premiären mot Metallurg Magnitogorsk som det hände. Lukas Bengtsson åkte på en tackling som tog så illa att han bröt nyckelbenet. Nu har två veckor gått sedan operationen och läkningen går framåt.

Sakta. Men säkert.

– Jag vet inte exakt hur lång tid det kommer att ta, men jag hoppas vara tillbaka om två månader, säger han.

 

Stockholmskillen gjorde 24 poäng på 42 matcher i SHL och var en av LHC:s absolut bästa spelare under förra hösten, vintern och våren. Efter en stark landslagssäsong fanns han också med i den svenska VM-truppen i Slovakien, men tvingades lämna när NHL-stjärnan John Klingberg anslöt under turneringen.

I somras gick flyttlasset till Ryssland för att ta nästa steg i karriären. Men efter den allvarliga skadan är det alltså inte aktuellt med spel förrän betydligt senare i höst.

– Man får ta det dag för dag. Men det känns bra och allt går åt rätt håll, säger Lukas Bengtsson.

I stjärnfyllda St Petersburg återfinns ytterligare två svenskar, målvakten Magnus Hellberg och backen David Rundblad. Den sistnämnde har fått en pangstart på säsongen med fem poäng på sex matcher.