– Om det varit sista matchen för säsongen hade hon garanterat spelat. Nu är det första och då får man vara lite smart och tänka efter före. Vi tar ett beslut senare, säger Madeleine Östling, tränaren.

Förra säsongen slutade med bitter finalförlust mot Luleå och nu är målet att ta tillbaka till det förlorade guldet. I fredagspremiären i Stångebrohallen väntar prestigeladdat revanschmöte med just Luleå.

– Känslan är bra. Vi har fortsatt att nöta på vår spelidé och försökt att göra diverse småjusteringar för att vara mer effektiva. Vi tränar hårt för att vara som bäst i vår, men måste vinna på vägen dit även om det är tunga ben, säger Östling inför SDHL-upptakten.

Forwardsessen Pernilla Winberg och Lara Stalder spelade inte i genrepet mot SDE (9–0), men förhoppningen är att åtminstone Winberg finns med i morgon. Det är större frågetecken för Stalder, som är LHC:s bästa och viktigaste offensiva spelare.

– Det är inget allvarligt, men möjligt att hon mår bäst av ytterligare en vecka med bra rehab. Får hon vila är det en försiktighetsåtgärd, säger Madeleine Östling.

Ovanligt många klubbar nämns den här gången som presumtiva guldkandidater.

– Roligt att det börjar sprida sig, men jag tror väldigt mycket på vårt lag. Att många andra tippar andra lag rör oss inte i ryggen, säger LHC-tränaren.