Seger med 3–2 i tuffa bortamötet med Frölunda i lördags var ett positivt besked för LHC efter den taffliga starten på SHL-säsongen. Här är ett till: tidigare knäskadade stjärnforwarden Mathis Olimb kan, om inget tillstöter under de närmaste dagarna, göra comeback redan mot Växjö på onsdag.

Så med reservation för att han drabbas av ett bakslag efter de senaste dagarnas träning är tanken att Olimb går in i en nybildad och på papperet intressant nyförvärvskedja med lillebror Olimb, Ken Andre, och Niclas Bergfors. LHC hoppas att norska brödraduon tillsammans med Bergfors, som visat gryende form på slutet, ska bli ett offensivt vinnarvapen.

Ken Andre gjorde senast en mycket lovande säsongsdebut efter sin skada, medan Mathis så här långt är poänglös efter fyra matcher.

Tillbaka på måndagsträningen var även Henrik Törnqvist, efter en matchs frånvaro på grund av smällen mot nacken mot Malmö. Han spelade tillsammans med Niklas Fogström och Sebastian Karlsson, medan övriga två formationer var ograverade.

Jakob Lilja är avstängd efter matchstraffet i torsdags och får inte spela förrän i lördagens returmöte med Djurgården. Med skadefri trupp i övrigt har Jörgen Karterud återvänt till allsvenska succélaget Västervik.