Två ytterligare spelare, en center och en ytterforward, ska in i Linköpings HC:s lagbygge inför kommande säsong.

Det är klart.

Vilka är däremot ännu oklart.

När vi får tag på Fredrik Emvall framhåller han att ingenting ännu är klart, men att arbetet pågår med oförminskad intensitet. Så här års blir det lite av semester från kontoret – men med stora inslag av arbete.

– När vi samlas igen om en knapp månad ska alla vara på plats utom (Andrew) Gordon och (Chad) Billins som kommer senare. Vi säger som vi sagt tidigare, att det allra viktigaste är att det blir bra. Det var några av de nya spelarna som vi inte lyckades med i fjol, säger han.

Och ni har inte ändrat er om att två spelare till ska värvas?

– Nej, absolut inte. Det är det som gäller.

Han vill som väntat inte gå in på några namn, men bekräftar att mer eller mindre långtgående diskussioner förs med ett antal spelare.

– Säg att vi har sex bra namn som vi jobbar med nu.

Från Nordamerika?

– Det behöver det inte vara. Det finns ganska många spelare på marknaden som inte har sajnat än. Spelare som gjort det bra i KHL eller AHL och i vissa fall varit uppe och nosat på NHL. Det är svårt att ta upp kampen med tanke på vad vissa klubbar erbjuder, men vi jobbar för fullt och det känns trots allt positivt.

Det är många klubbar i SHL som har några platser kvar.

– Ja, dyker rätt namn upp kan jag tänka mig att över hälften av klubbarna i serien är beredda att slå till.

Agenterna bjuder som vanligt ut sina spelare till många klubbar och från välunderrättade källor vet vi att LHC visat intresse för bland andra tjeckiske Roman Horak och kanadensiske Cory Emmerton. Den förre hamnade i Växjö, medan den sistnämnde (som också var aktuell för Skellefteå) valde en flytt till Novosibirsk. Av spelare som den senaste tiden presenterats av andra klubbar har även Robert Kousal (klar för Brynäs) diskuterats, men där valde LHC att inte gå vidare.

Forwardstuffingen Brendan Shinnimin, som vann guld med Växjö i våras, är ytterligare ett namn som det surrats om och där bekräftar Emvall att klubben anmält intresse.

Men:

– Han siktar på KHL och blir han kvar i Sverige är det Växjö som gäller. Det är de besked som vi har fått, säger han.

Så här långt har LHC värvat backarna Mattias Bäckman och Lukas Bengtsson samt anfallarna Broc Little, Filip Karlsson och Adam Brodecki.