LÄS MER:"Ska gå till botten med händelsen"

LÄS MER:"Har varit en del mardrömmar"

4–3 mot HV 71 i lördags var fjärde raka segern för Linköping HC i SHL-hockeyn. Det negativa var att höstens succéforward Johan Södergran fick en smäll mot huvudet, tvingades utgå och inte spelade alls i tredje perioden.

– En säkerhetsåtgärd, sa assisterande tränaren Johan Åkerman efteråt.

Det var i andra perioden som Södergran själv delade ut en sen tackling och i momentet efter sänktes av en HV-spelare. Han blev liggande kvar på isen innan han tog sig till båset.

Hjärnskakning befarades och 19-åringen tränade inte heller på måndagen. Men efter undersökning och läkarsnack kom det positiva bulletiner.

– Inget allvarligt och jag ska träna igen som vanligt i morgon, säger han.

Johan Södergran var med i junior-VM i Kanada och bara något dygn efter att han landat i Linköping hoppade han in och spelade mot HV.

– Jag har kollat med läkarna och utifrån min beskrivning var det inget allvarligt utan bara trötthet. Förmodligen berodde det på jetlag. Jag kände mig bara trött och utmattad och med facit i hand skulle jag kanske inte ha spelat i lördags, säger han.

Även Nick Sörensen saknades på LHC:s måndagspass på grund av känning i en handled, men om inget oförutsett inträffar ska han vara tillbaka på onsdag och vara klar för spel mot Mora dagen efter. Daniel Olsson Trkulja saknades senast på grund av en överansträngning, men körde för fullt igen på träningen.

– Vi tar det lite dag för dag med honom. Men det såg positivt ut, säger Tommy Jonsson, tränaren.