KRÖNIKA: Här är det som kan rädda LHC

Det var efter lördagsmatchen mot Djurgården som LHC-backen Anton Karlsson stängdes av i fem matcher efter en crosschecking i ansiktet på Henrik Eriksson. För att få domen mildrad valde klubben att överklaga till Riksidrottsförbundet.

– Vi tycker att straffet är alldeles för tufft och vill testa det i en högre instans. Jag vet inte om vi kan få det ändrat, men vill i alla fall göra ett försök, sa general managern Fredrik Emvall.

Nu har beslutet kommit från riksidrottsnämnden – och avstängningen ligger fast.

Det bekräftas av Fredrik Emvall.

– Ja, det blir fem matcher, säger han.

Karlsson har missat matcherna mot Timrå och Växjö och får nu inte heller spela mot Malmö, Frölunda och Luleå. Han blir spelklar igen 9 mars mot Luleå.

Landslagsbacken Lukas Bengtsson har slitna ljumskar och tränade inte på fredagen, men spelar med all säkerhet mot Malmö på lördagen. Av träningen att döma väntar en del förändringar i formationerna. Almen Bibic och Johan Södergran var petade senast och det är oklart om de får chansen igen.

– Några förändringar kan det bli, säger Tommy Jonsson, tränaren.

Med distans till förlustmatchen mot Växjö (2–4) säger han:

– För dålig start. Vi kände alla att desperationen saknades, men vad det beror vet jag inte. Det är ingen som går ut och skiter i det. Det måste vara andra faktorer som spelar in.