LÄS MER: "Kunde liksom inte bli sämre"

LÄS MER: Betygen i LHC mot Örebro

LÄS MER: Därför måste det in förstärkning

Skador har varit ett gissel för Linköping HC under stora delar av säsongen och det mest betydande tappet just nu är Mattias Bäckman. Nyckelspelaren har inte spelat sedan i slutet av november på grund av skadebekymmer i främst höften och ryggen.

Så sent som för några veckor sedan sa han till Sporten:

– Just nu är det rätt långt ifrån. Jag kan inte ens åka skridskor ordentligt.

Den senaste tiden har dock läget ljusnat och senaste beskedet är att han ska testa att från och med nästa vecka gå in i full träning med laget. Om det håller behöver det alltså inte dröja så länge förrän Bäckman är tillbaka i laguppställningen.

Artikelbild

| Mattias Bäckman.

I det läget räknar inte LHC heller med att agera för att värva in ytterligare någon spelare.

– Inte som det ser ut just nu. Då håller vi oss lugna, säger Fredrik Emvall, general managern.

Skulle det däremot visa sig att Mattias Bäckman fortsatt hämmas av sin skada och inte kan gå för fullt är planen att han ska ersättas inför avslutningen av säsongen och innan transferfönstret stänger om en knapp månad.

– Ja, det måste vi göra. Men vi hoppas och tror att det ska fungera för Mattias, säger Emvall.

Almen Bibic, som drabbades av dubbla huvudskador i höstas, tränar med laget, men är fortfarande en bit från spel. Där plockades dock en ersättare (Kristoffer Gunnarsson) in redan före jul.

Juniorbacken Simon Lundmark, som fått chansen på slutet, närmar sig 100 spelade minuter i SHL och kommer därför att inom kort belönas med ett så kallat rookiekontrakt.