– Jag förstår att det varit en frustrerande säsong även för supportrarna, men de har verkligen ställt upp och kommit för att stötta oss. Det betyder mycket. Nu hördes de under hela matchen och lyfte oss när vi behövde det som mest, sa matchhjälten.

Han log och pustade ut.

På en och samma gång.

Det var vinna eller försvinna i hemmamötet med Brynäs – och LHC vann.

Till slut.

Det var 2–2 efter ordinarie tid och därmed var Little & Co piskat att ta extrapoängen för att fortsatt hålla slutspelsdrömmen och en plats i åttondelsfinalen vid liv. Med 51 sekunder kvar av förlängningen kom Broc amerikanen fri och lade pucken mellan benen på David Rautio.

Sakta, sakta gled pucken över mållinjen och domarna var tvungen att videogranska för att fastställa att det verkligen var mål.

– Jag jublade som om jag var säker, men det var jag inte. Jag har mött Rautio så många gånger tidigare och förstod att jag var tvungen att testa något annorlunda. Nu är jag bara glad att det fungerade, sa han.

Det var en galen dramatik i Saab arena och därmed avgörs allt i sista omgången. Just nu har Örebro den sista slutspelsplatsen, på samma poäng som Brynäs. Två poäng bakom återfinns just nu LHC.

Artikelbild

Broc Little sa:

– Vi måste vinna vår match och vi måste ha hjälp, så jag vet inte vad det är för odds på det. Men vi har gjort det bra i Jönköping tidigare och det enda vi kan tänka på är att göra vårt och gå för tre poäng. Vi slogs för våra liv här och gjorde det det vi behövde för att ge oss själva chansen.

Artikelbild

Det har varit en säsong att glömma för LHC – men nu lever den alltså i alla fall några dagar till. 0–1 blev 2–1 i andra perioden efter mål av Almen Bibic och ovannämnde Little, men ännu en gång släpptes till en kvittering i den tredje.

Skillnaden var att det nu blev första hemmavinsten efter sju raka förluster och bara andra segern på de tolv senaste matcherna.

– Skönt att vinna igen. Det var länge sedan. Alla visste vad som stod på spel, sa Broc Little.

Kul att spela sådan här matcher?

– Det var kul när pucken gick in och vi vann. Annars är det klart att det är mycket press också.

Amerikanen – som haft en skadefylld säsong och varit borta mycket – kom tillbaka till stödet från läktarna. Det var över 7 000 i vad som kan ha varit säsongens sista match i Saab arena.

– Jag vill verkligen säga tack till alla. Men förhoppningsvis kan vi bjuda dem på några matcher till här hemma. Det är de värda.