"Jag har haft bättre födelsedagar"

Sebastian Karlsson åkte hem till Göteborg för att fira sin 33:e födelsedag. Vad han fick? Ont.

Sebastian Karlsson och övriga LHC-are körde fast i Scandinavium när Frölunda vände trenden och tog sin första seger för säsongen.

Sebastian Karlsson och övriga LHC-are körde fast i Scandinavium när Frölunda vände trenden och tog sin första seger för säsongen.

Foto: TT

Ishockey2019-09-19 21:20

– Jag har haft bättre födelsedagar, sa han och log snett utanför omklädningsrummet i Scandinavium.

0–4-förlust mot Frölunda smärtade förstås mest, men tidigt i matchen fick han dessutom ett hårt skott på knäet och fick rejält ont. Nyblivne 33-åringen stod över något byte efter det, men kunde ändå spela vidare. 

– Det gjorde ont som sjutton när det hände, men det värsta gick över, sa han.

Och nu?

– Med knäet är det okej. Förlusten känns betydligt värre. Det är bara att vara besviken nu, men som tur är är det 49 matcher kvar. Vi får rätta till det som var fel redan till på lördag.

Göteborgaren har efter alla år på östgötaslätten blivit mer Linköping än nästan alla andra. Nu inne på elfte säsongen i LHC-tröjan och den senaste vill han glömma. Snabbt. En skadad axel ställde till det och till slut fanns inte någon annan utväg än att operera. Det blev till slut inte mer än femton matcher och bara en poäng.

Veteranen, assisterande lagkaptenen och fansfavoriten har numera en tydlig roll i fjärdekedjan med ofta relativt begränsat med speltid och är inne på sista säsongen på treårskontraktet.

Insatsen mot Frölunda?

Tja, hårt jobb och två skott på mål, men mot ett tippat topplag på jakt efter första segern var det tydlig kvalitetsskillnad.

– Jag tyckte ändå att vi spelade bra i början. Tog tjuren vid hornen och körde på som fan. Vi hade momentum, men så gjorde vi några enkla misstag och plötsligt var det 0–2. Sen lyckades vi aldrig komma tillbaka, sa Sebastian Karlsson.

Vad gick snett?

– Frölunda gjorde det bra och var lite snabbare i både ben och tanke. De fick för enkelt ta sig ur egen zon och för enkelt komma in i vår. Det blev rätt bra snurr och vi fick försvara oss i stort sett hela tiden.

Ja, det var 0–2 redan efter en period och efter tredje hemmamålet (av Jakob Peterson) fanns ingen väg tillbaka för LHC som saknade kraft och kvalitet att ta sig tillbaka mot starkt motstånd. För många misstag och för många utvisningar var två andra bidragande faktorer till förlusten.

Bert Robertsson, tränaren, sa:

– Jag tyckte att det saknades lite gnista. Vi satte oss i risiga lägen och spelade Frölunda i händerna något kosmiskt. När det studsade fel tappade vi energi och det är jag inte nöjd med överhuvudtaget. Det var för slätstruket.

undefined
Frågetecknet

LHC-backen Anton Mylläri hade en olycklig start. Först missade han att få kontroll på pucken före 0–1 och så satt han utvisade vid 0–2.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!