– Jätteskönt att ha henne med igen. Hon betyder mycket för oss, säger Madeleine Östling, tränaren.

Medan herrlaget hamnat illa till i SHL-hockeyn har Linköping HC:s damer skaffat sig skönt slagläge i SM-kvarten mot Djurgården. Efter den gångna helgens vinster i Stockholm är det 2–1-ledning i matchserien – och därmed dubbla chanser att avgöra på hemmaplan.

– Jag hoppas att vi kan fixa det redan på lördag. Djurgården kommer säkert att vara desperat och då måste vi svara upp på samma sätt. Vi ska gå långt i det här slutspelet, säger Östling.

Som vi berättat tidigare missar nya finska anfallsstjärnan Susanna Tapani första matchen i helgen, men å andra sidan får LHC tillbaka nyckelspelaren Sidney Morin. Backen spelade under förra veckan tre prestigeladdade utmanarmatcher med USA mot Kanada, men var häromdagen på plats i Linköping igen.

– Formen verkar bra. Hon gjorde det bra med landslaget också, säger tränaren.

Läget i laget i övrigt?

– Inga problem. Inga nya skador eller skavanker. Det känns bra. Det har nog passat både oss och Djurgården rätt bra med en lugnare vecka utan matcher.

Positivt besked för LHC är också att landslagsveteranen Pernilla Winberg inte åkt på några bakslag efter den hjärnskakning som höll henne borta från spel under en längre tid.

Utöver ovannämnda Tapani värvade LHC i sista stund även Tatiana Istocyova från Bratislava och Josephine Asperup från Malmö. Båda svarade för med beröm godkända insatser i helgen, men lär ges betydligt mindre speltid när nu Morin är tillbaka.

Avancemang mot Djurgården och semifinal mot Modo väntar för LHC-damerna.