Efter en svajig start på säsongen har Linköpings HC gått betydligt bättre på slutet i SDHL – med dubbla segrar och femton mål på två matcher under förra helgen. Nu väntar hemmamöte med SDE, som mycket överraskande vann när lagen möttes för en dryg månad sedan.

– Jag hoppas att alla vill ha revansch och framförallt att vi kan fortsätta bygga vidare på det som sett riktigt bra ut på sistone. Det blir spännande att se om vi kan få till det i 60 minuter. Känslan är att vi betydligt bättre nu än vad vi var i september, säger Östling.

Hon räknar inte med att göra några förändringar i ett vinnande lag där stjärnkedjan med Lara Stalder, Pernilla Winberg och Kennedy Marchment öst in mål och poäng. Däremot saknas fortfarande nyförvärvet Lauren Spring, som ännu inte är frisk från den hjärnskakning hon åkte på tidigt i höstas.

Det är oklart när hon kommer tillbaka. Om hon kommer tillbaka.

– Tyvärr har hon haft vissa bekymmer med huvudskada tidigare. Nu handlar det bara om att hon får ta det lugnt och bli frisk. Vi tar det dag för dag, men jag räknar med att hon är borta ett tag framöver.

Men hon är kvar i Sverige och i laget?

– Ja, det är hon.