"Hoppas de vill bli historiska med oss"

Förlust på förlust, skada på skada – men inga LHC-värvningar så här långt under säsongen.

Vilma Tanskanen har väntat länge, men är nu aktuell för spel.

Vilma Tanskanen har väntat länge, men är nu aktuell för spel.

Foto: Peter Jigerstrom

Ishockey2019-11-22 21:00

– Inte så att det finns något smörgåsbord med spelare att välja bland, men vi håller ögonen öppna. Ett bekymmer är att det med flera av de skadade spelarna varit osäkert hur länge de blir borta. Vi kan inte värva en massa och så är vi plötsligt fem för många när övriga tillfrisknar, säger Madeleine Östling, som är både tränare och en av två tillförordnade sportchefer.

Hon tar finska forwarden Vilma Tanskanen som exempel.

– Under de tre senaste veckorna har vi trott att hon ska vara nära spel. Nu är det samma läge och känns det fortsatt bra hoppas vi att hon kan vara med i helgen. Det vore välkommet, säger Östling.

0–7 efter en svag insats mot HV senast var sjunde raka förlusten för det tippade topplaget och utöver Tanskanen saknades då Pernilla Winberg, Linnea Johansson, Ingrid Morset och Malou Berggren. En hel femma. Senaste vinsten kom mot Modo – som nu väntar på lördagen. Därnäst står Luleå på tur, där LHC hoppas slå publikrekord för svensk damhockey. Siffran att slå i Saab arena: 6 220 åskådare.

– Jag hoppas att alla som hämtat ut biljetter verkligen dyker upp och vill bli historiska tillsammans med oss. Det vore jättekul att slå det där rekordet, säger Madeleine Östling.

Har du varit med om en lika tuff period som tränare tidigare?

– Det var tufft i Brynäs också, men det var ett tag sedan nu. Det blir lite annorlunda och du får försöka hitta en del nya vägar för att bygga en trygghet i laget igen. Det är självklart att det tar på självförtroendet med så många förluster som det varit på slutet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!