– Förhoppningsvis kan det här vara en vändpunkt för oss. Riktigt starkt att komma tillbaka med tanke på starten vi fick, sa Nick Sörensen efter 3–2-vinsten mot Växjö.

Gissa om han var belåten.

Med bara drygt fem minuter spelade lyste 2–0 på matchtavlan i Vida arena och det fanns absolut ingenting som talade för att Linköping HC skulle åka från Småland med poäng.

Artikelbild

Men så blev det.

Till och med två – som kändes som tre.

– I vissa matcher kan du säcka ihop när det börjar på det sättet. Samtidigt som man stod där i båset och funderade på vad fan är det som händer kände jag att alla var positiva, sa Nick Sörensen.

Skador har som bekant förföljt LHC under hela säsongen och så var det nu också. Lagkaptenen Eddie Larsson försvann före nedsläpp på grund av en överkroppsskada, men å andra sidan var trion Almen Bibic, Dan Pettersson och Nick Sörensen tillbaka.

Den sistnämnde har missat de senaste matcherna på grund av en lättare fotskada, men spelade på sprutor och blev hjälte. Han skickade LHC in i matchen med sitt 2–1-mål i första perioden och han skickade LHC av isen som vinnare efter sitt 3–2 i förlängningen.

Segerskytt för andra matchen i rad i Växjö.

– Vi har börjat för dåligt i flera matcher på slutet och gjorde det nu igen. Men vi visade en otrolig moral. Vi fick ett mål och sedan tyckte jag att vi tog över matchen, sa Nick Sörensen, som nu är uppe på 14 mål så här långt.

Din egen skada?

– Vi löser det. Med lite medicinsk hjälp fungerade det. Nu är det bara två matcher kvar till landslagsuppehållet och då får man lämna sitt ego hemma och göra det bästa man kan för laget.

Och alla andra skador?

– Klart att det känns som en tuffare uppgift när spelare som Eddie (Larsson) och diverse andra inte är med. Men man får lita på de grabbar som spelar och inte fundera så mycket på dem som inte är med.

Spelmässigt tog LHC över efter mardrömsstarten, men kvitteringen kom inte förrän med två minuter kvar på klockan när Joe Whitney styrde in 2–2 i krysset. Första målet för säsongen för LHC med utplockad målvakt i slutet – och femte förlusten i rad för guldtippade mästarlaget.